header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Протосинђел Симеон негира оптужбе да је присвојио новац Штампај Е-пошта
субота, 13 март 2010

Виловски негира оптужбе да је присвојио новац

12. март 2010. | 17:21 | Извор: Танјуг

БЕОГРАД -

Протосинђел Симеон Виловски негира да је незаконито присвојио новац намењен обнови манастира на Косову и Метохији и истиче да жели да се расветли цео случај како би се заштитио углед цркве, изјавио је данас његов бранилац Бранислав Тапушковић Танјугу.

Виловски тврди да су неосноване оптужбе на његов рачун, као и да је спорна сума новца потрошена на обнову српских светиња на Косову и Метохији, напоменуо је Тапушковић.

Он је додао да се грчке власти коректно понашају према његовом брањенику и очекује да ће поред захтева за изручење Министарства правде Србије и решења о спровођењу истраге тражити да им се предоче и друга документација која би поткрепила сумње за које се терети.

Адвокат сматра да ће истрага показати да ли су "паре отишле у приватни џеп или у црквене сврхе", подсећајући на, како је навео, полемику која се већ дуже време води о томе ко ће обнављати српске светиње на КИМ - они који су их рушили или они којима припадају.

Потврдио је да његов брањеник повремено иде у Грчку где има стан, истичући да он у Грчкој студира.

Архијерејски заменик епархије Рашко - призренске Виловски ухапшен је јуче у предграђу Солуна по потерници коју је за њим расписао српски Интерпол по налогу Вишег суда у Београду.

Министарство правде Србије је најавило да ће у најкраћем року упутити грчким властима захтев за изручење протосинђела, уз сву неопходну судску докуметацију.

Виши суд у Београду води истрагу против директора Грађевинског центра Епархије рашко-призренске "Раде Неимар" Предрага Суботичког и Виловског због сумње да су незаконито присвојили 350.000 евра намењених реконструкцији манастира.

Суботички је у притвору од 16. фебруара.

http://www.rtv.rs/sr_lat/hronika/vilovski-negira-optuzbe-da-je-prisvojio-novac-_178266.html

 

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.