header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Отворено писмо подршке владици Артемију Штампај Е-пошта
понедељак, 22 март 2010

Помаже Бог!

Желео бих овим путем да вам се обратим, да ако сте у могућности и ако сматрате да је то у складу са политиком уредништва сајта, објавите "Отворено писмо подршке владици Артемију" верног народа Старог Раса (Новог Пазара) и Рашке области, који припадају многостралној епархији рашко-призренској и косовско-метохијској, а које је прочитано у манастиру Црна Река, дана 21.03.2010. у присуству игумана црноречког о. Николаја, братије и верног народа. О томе да је писмо несумњиво прочитано постоји и доказ на следећем  линку: (линк са YouTube доносимо на крају текста - прим. „Борба за веру“).

Радећи све ово са благословом о. Николаја, писмо прилажем у  атачменту, а можете га видети и у даљем тексту поруке.

Унапред захвалан!

+++

 

У ИМЕ ОЦА И  СИНА И СВЕТОГА ДУХА. АМИН.

ЊЕГОВОМ ПРЕОСВЕШТЕНСТВУ ЕПИСКОПУ

РАШКО-ПРИЗРЕНСКОМ И КОСОВСКО-МЕТОХИЈСКОМ  Г.Г. АРТЕМИЈУ

МОНАШТВУ И СВЕШТЕНСТВУ 

РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ И КОСОВСКО-МЕТОХИЈСКЕ ЕПАРХИЈЕ 

 

ОТВОРЕНО  ПИСМО ПОДРШКЕ ВЕРНОГ НАРОДА СТАРОГ РАСА И РАШКЕ ОБЛАСТИ

 

Поводом  најновијих  инсинуација и вишенедељне хајке која се води против Вас од стране својевољно пензионисаног епископа и неканонски постављеног администратора г.г. Атанасија Јевтића и чланова СА Синода као и већине медија нисмо могли да останемо неми. Наиме, већ у више наврата је објављено од дотичне господе да је верни народ Старог Раса и Рашке области стао уз поборнике екуменизма и новотарија у СПЦ, т. ј. Синода и горе споменутог Администратора, што не одговара истини. Овим данашњим обраћањем желимо да покажемо свима вама, јавности Србије и васколиком православљу, да подржавамо нашег канонског епископа г.г. Артемија и све вас који се борите за истину и чистоту православља. Користећи комунистичке методе из времена Броза, 7.3.2010.године организован је долазак деце са веронауке која скоро никада не посећују богослужења, од стране појединих свештеника црквене општине за Рашку област у Новом Пазару на литургију коју је служио Администратор г.г. Атанасије Јевтић, све у духу приказивања лажног расположења верног народа Старог Раса и Рашке области. Верни народ Старог Раса, који редовно посећује недељом цркву Светог Николе у Старом Расу, тог дана није био присутан у цркви и да није било поменуте организације т. ј. злоупотребе деце, дотични Администратор би вероватно служио у скоро празној цркви, што је реалан одраз расположења народа према одлукама  СА Синода СПЦ које спроводи  Администратор. На та начин верни народ Старог Раса хтео је да пробије медијску блокаду и покаже Србији да подржава свог епископа г.г. Артемија. Не осуђујемо наше свештенике што се одлучише на та чин јер мислимо да то урадише из страха за своју егзистенцију а не из убеђења. Поучени претходним примерима бахатог понашања епископа г.г. Атанасија, као и сменама појединих игуманија манастира у Рашко-призренској епархији, вероватно нису другачије смели да поступе.

 

Владика Артемије и монаштво епархије Рашко-призренске у претходне две тешке деценије по српски народ на Косову и Метохији, као и овде у Рашкој области, били су нам  подршка да опстанемо и останемо на овим просторима. У случају смене владике Артемијa на СА Сабору, као и смене игумана манастира и протеривања монаштва, биће доведен у питање опстанак српског народа на Немањићкој земљи.

 

Одавде са овог светог места, код моштију светог Петра Коришког, поручујемо СА Сабору ако потврди одлуку Синода, бићемо принуђени да напустимо вековна огњишта а за тај губитак свете српске земље сносиће одговорност пред Господом,  јер тамо где нема српског језика и српске музике, како нам у завештању остави Стефан Немања, ту више није Србија.

 

Владика Артемије као искрени борац против папске јереси и све јереси екуменизма, засметао је светским моћницима у остваривању њихових планова у чему им  свесрдно помаже СА Синод СПЦ - свесно или несвесно.

 

Овим писмом мислимо да смо отклонили сумњу кога подржавамо и да смо показали на којем путу стојимо у  борби за очување  православне нам вере, коју нам Господ остави а то је пут на коме нас предводи наш владика Артемије са свима вама верним му и Господу оданим монаштвом и свештенством.

 

На дан Св.Теофилакта Исповедника          

Лета Господњег 2010                                    

У манастиру Црна Река                                 

 

Исповедисмо истину и душе своје спасисмо

Верни народ Рашке области одан у Господу

Својем епископу г.г. Артемију и верном му монаштву

 +++

 YouTube:

Беседа игумана и исповедника Николаја Црноречког

и саопштење верника Старог Раса:

http://www.youtube.com/user/TimZOVA

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 22 март 2010 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 40 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.