header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Протосинђел Серафим: Не прихватам одлуку Синода о смени Еп. Артемија Штампај Е-пошта
недеља, 04 април 2010

Протосинђел Серафим

Не прихватам одлуку Синода о смени Еп. Артемија

Христос Васкрсе-Ваистину Васкрсе!

У ове радосне Васкршње дане братства манастира Црне Реке и Светих Архангела исповеднички сведоче своју верност и љубав према јединству Светосавске Цркве Православне, али и оданост своме канонском Епископу и Авви – Вл. Артемију.

          Многи од нас осталих монаха смо ћутали током Свете Четрдесетнице, пружајући пасивни отпор, не желећи да отвореним протестима нашкодимо нашем владики. Међутим, каквог смисла има наше ћутање ако су владикини непријатељи у стању да злоупотребе и Васкршљу посланицу ради остварења својих циљева?! Зато овим путем јавно изјављујем да у потпуности подржавам ставове братије оба горе поменута манстира и да не прихватам одлуку Синода о смени владике Артемија, јер је сматрам неуставном и неканонском. Такође, не прихватам ни тзв. упутство Еп Атанасије о непомињању Еп. Артемија на Богослужењима. Сваку одлуку СА Сабора СПЦ ћу прихватити и поштовати.

О Васкрсу 2010.године

Протосинђел Серафим (Стефановић)

 

 

http://www.eparhija-prizren.info/novo/2010/04/serafim-sinod/

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 89 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.