header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Нова документа по истеку старих Штампај Е-пошта
недеља, 04 април 2010

Нова документа по истеку старих

Дачић: Рок за издавање личних докумената биће продужен

            Рок за издавање нових личних докумената требало би да буде продужен, као и рок за замену старих пасоша, изјавио је министар унутрашњих послова Ивица Дачић.Нова возачка и саобраћајна дозвола и регистарске таблице, тек у другој половини године.

"Предложићу да се рок за издавање нових личних карти продужи, да се оне мењају тек када истекну. Предложићу и да се рок за замену пасоша продужи, јер постоји и даље одређен број људи који живи у иностранству и због разних проблема у конзулатима неће стићи на време да замени документа", рекао је Дачић . Министар је најавио да ће издавање возачких и саобраћајних дозвола и нових регистарских таблица почети у другој половини године. Дачић је апеловао на грађане да имају разумевања због гужви при замени докумената, јер како је казао, "МУП ради са потенцијалима које има, а у условима кризе не може да се повећа број запослених на издавању докумената". "Број издатих пасоша је скоро два милиона. Месечно се издаје више од 100.000 пасоша, а свега 300 људи у целој Србији ради на томе. Такође, постоји процедура колико временски траје примање једног захтева", рекао је Дачић. Министар је још казао да се за сада не зна да ли ће до почетка годишњих одмора ступити на снагу споразум о путним исправама са Црном Гором, односно да ли ће деца морати да имају пасош да пређу црногорску границу."Тај споразум са Црном Гором је требало да ступи на снагу прво у јануару ове године. Онда смо се договорили да то буде јул, али ће највероватније и тај рок бити померен због годишњих одмора. У мају ћемо тачно знати до када. То није нарушавање односа, већ регулатива која мора да се поштује са обе стране", рекао је Дачић.

Извор: Танјуг

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 05 април 2010 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 46 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.