header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Васкршње писмо верног народа Старог Раса и Рашке области Штампај Е-пошта
уторак, 06 април 2010

ВАСКРШЊЕ ПИСМО ВЕРНОГ НАРОДА СТАРОГ РАСА И РАШКЕ ОБЛАСТИ

Христос Васкрсе, Владико Артемије, часни оци, браћо и сестре!

Дочекасмо овај Васкрс пун радости због васкрсења Господњег и победе над смрћу, али и туге што га дочекасмо у својој епархији без свог пастира, који би принуђен да највећи хришћански празник дочека далеко од своје куће и свога стада.

        Васкршњи пост, почео је за нас у  Рашкој области са страхом, неверицом и тугом због неканонских одлука СА Синода СПЦ, које изазваше смутњу и збуњеност како у народу тако и у црквеном клиру. Но показа се да семе које је Владика Артемије сејао, као и у Јеванђељској причи, једно паде у трње, једно на камен а једно на плодну земљу и ово што паде на плодну земљу устаде одмах и диже глас свој против неправде у одбрану вере православне и свог духовника,тако да побуди и нас који бејасмо смућени и збуњени да се пренемо и придружимо  борби за правду и истину. Са болом примасмо вести свих дана васкршњег поста о сменама, епитимијама, забранама чинодејствовања, укидања новчаних средстава и медијских манипулација од стране администратора ЕРП КИМ и његових налогодаваца. Благодаримо Господу што у овим тешким тренуцима имамо за пример, црноречке и архангелске исповеднике да нам укажу на слогу, сопоћанске светилнике да нам укажу на храброст, ђурђевоступовске монахе на врху Србије који зборе чији србин је, смерне кончулске монахиње да нам укажу на трпљење, тушимске молитвенике који нам указаше на снагу молитве и све остале монахе широм страдалне нам епархије који подигоше глас против безакоња да нам укажу на истрајност. Било је ћутања и прећуткивања од стране свештенства који нам такође учинише корист јер нам показаше какви не треба да будемо. Покушавајући медијском кампањом да оцрне и унизе углед Владике Артемија чланови СА Синода направише контра-ефекат па им се све врати као бумеранг, јер странице електронских медија преплавише фотографије, текстови и видео снимци компромитујуће садржине по њих саме. Покушавајући да демантују компромитујући садржај, називају верни народ зилотима, секташима, расколницима, зурлотима и трабантима, али то су све пуцњи у празно јер се црно на бело види са ким шурују и у коју пропаст СПЦ воде. Није верни народ ишао папи на поклоњење и љубио му руке и скуте, није се верни народ молио са јеретицима, није верни народ називао јеретике браћом по вери, није верни народ од папе добијао кардиналско прстење, није верни народ потписао Равену а ништа од тога ни Владика Артемије, јер је верни народ следио владику Артемија верног Богу и светом предању. Нападали су Светог Владику Николаја и богомољачки покрет, који је тада важио за верни народ, да ли се то данас историја понавља,знајући да Господ Владику Николаја пројави као Својега угодника. Позивамо СА Сабор да поништи одлуку СА Синода и тако врати мир у епархију Рашкопризренску и косовскометохијску а наша срца испуни радошћу, јер одлуке СА  Синода и његовог извршитеља администратора ЕРП направише смутњу, хаос, тугу и страх. Нека ово наше писаније нико не схвати као суд и осуду већ као опомену и братски савет јер је “глас народа-глас Божији“.

О Васкрсу 2010

Верни народ Старог Раса и Рашке области одан у

Господу епископу Артемију и верном му монаштву

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.