header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво сајта: Глас вапијућег пустињи Штампај Е-пошта
среда, 28 април 2010

ГЛАС ВАПИЈУЋЕГ У ПУСТИЊИ

        Чињеница да АПЕЛ са 14.643 потписа представници верног народа до данас нису успели да уруче ономе коме је упућен, показује реално стање црквено – административног поретка у СПЦ, које је већ годинама неродовно и заснива се на узурпацији власти неколицине епископа који су себи дали за право да говоре у име црквене пуноте. Презир који они показују према верујућем народу Божијем, довољан је доказ да је за њих Хришћанство пука апстракција и да се њиме служе само када је потребно остварити вољу за моћ.

Иначе, овај Апел је поред великог броја верника потписао и низ угледних српских интелектуалаца (списак потписника доносимо у прилогу) који су тиме ставили до знања да препознају безакоње и безаконике и да им интелектуално поштење не дозвољава да у овим судбоносним данима за Српску Православну Цркву остану по страни. Од тога како ће вапај верног народа Божијег бити примљен у врху СПЦ зависи много шта у нашој не само црквеној будућности.

Сваког дана од 15 до 20 часова испред Патријаршије, у организацији иницијативног одбора Светосавског народног покрета, верни народ Божији покушава да уручи ово писмо надлежнима. Придружујући се њиховим хришћанским напорима, ми се надамо да ће епископат СПЦ коначно смоћи светосавске одговорности да се на прави начин огласи и црквени поредак врати у редовно стање.

Уредништво „Борбе за веру“

 +++

СПИСАК СРПСКИХ ИНТЕЛЕКТУАЛАЦА ПОТПИСНИКА АПЕЛА СА САБОРУ

Протојереј-ставрофор др Матеја Матејић

Др Марко С. Марковић, теолог и књижевник

Проф. др Србољуб Живановић, директор Европског института за проучавање древних Словена у Лондону

Проф. др Љубомир Протић

Проф. др Вера Бојић, професор Универзитета

Тиодор Росић, проф Универзитета и књижевник

Љубица Милетић, књижевница

Милорад Ђурић, књижевник

Ангелина Марковић, правник

Предраг Р. Драгић Кијук, књижевник

Душко М. Петровић, књижевник

Владимир Димитријевић, књижевник

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 37 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.