header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Владика Артемије данас стиже у Грачаницу Штампај Е-пошта
петак, 07 мај 2010

 07. 05. 2010. 11:49h | Р. Лончар - Вести

Владика Артемије данас стиже у Грачаницу

         Након завршетка Светог архијерејског сабора ("црквене скупштине"), владика Артемије Радосављевић бивши епископ рашко-призренски стиже данас из Београда у Грачаницу око 15 сати. За сада се не зна колико ће остати у овом манастиру.

Људи блиски Артемију кажу да он долази да се припреми за селидбу, јер би до краја наредне недеље требало да буде прецизирано на Синоду ("црквеној влади") у којој српској епархији и у ком манастиру ће седамдесетпетогодишњи владика Артемије убудуће живети.

До сада је, колико је познато, једино владика Василије Вадић понудио Артемију да се настани у једном од манастира у Епархији сремској. Помиње се такође да би бивши епископ рашко-призренски могао да се пресели у Епархију ваљевску, у манастир Ћелије или у Лелић. Међутим, с тим прво мора да се сагласи владика ваљевски Милутин Кнежевић и потом потврди Синод СПЦ.

Мада се спекулише да владика Артемије треба Синоду да напише молбу где би убудуће желео да живи, монаси који га добро познају сматрају, како су рекли, да он то неће самоиницијативно тражити као што није желео ни да затражи од "црквене скипштине" да буде пензионисан.

Подсећања ради, Свети архијерејски сабор СПЦ је већином гласова трајно разрешио владику Артемија са дужности епископа рашко-призренског и наложио му да не може убудуће да остане на Косову и Метохији, као и на територији Рашке области коју покрива ова епархија.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/50978/Vladika-Artemije-danas-stize-u-Gracanicu

Последњи пут ажурирано ( петак, 07 мај 2010 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 37 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.