header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Божје опомене и знамења Штампај Е-пошта
субота, 08 мај 2010

БОЖЈЕ ОПОМЕНЕ И ЗНАМЕЊА

        У свим догађајима који прате нашу Цркву у последње време виде се велике Божје опомене и знамења. Још 2003. године горео је манастир Хиландар, задужбина светог оца нашег Саве: отишла је у пламен и гар половина манастира. У то време, владика Атанасије Јевтић је тврдио да то није ништа, и да је било пожара у историји Хиландара.
       
         Врло брзо после тога, кренули су сукоби и поделе око начина служења Литургије. Када је владика Јован Младеновић из Америке дошао у Крагујевац, у цркви Светог Саве на Аеродрому замироточило је распеће, знамење страдалног Христа. Убрзо после тога, Јован шумадијски је наредио богослужење у новотарском смислу и начину. Сад, уочи прогона владике Артимија, на Сабору СПЦ у мају 2010, сетили смо се да је уочи Васкрса ове године, у храму светог арханђела Михајла, задужбини краља Милутина, проплакала икона Светог Саве. Сада се то дешава са иконом Светог Саве Србина на Криму, у Руској цркви.

Владика Артемије је на Сабору смењен 4. маја 2010, на тридесетогодишњицу смрти Јосипа Броза Тита, који је Србе протерао са Косова и Метохије, а из Албаније населио Шиптаре. На дан смрти највећег српског крволока, и владика Артемије је протеран са Косова: Синод му је забранио да обитава у било ком косовско – метохијском манастиру.

Одлука о разрешењу владике Артемија донета је 5.маја, кад СПЦ слави светог Платона Бањалучког, који је од усташа заклан зато што је одбио да напусти народ своје епархије и врати се у Србију.

Писмено побожан човек чита ове знаке, и зна шта они значе. А осталима је свеједно.

Радованче Пантелић, Краљево

Последњи пут ажурирано ( субота, 08 мај 2010 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.