header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Споменик папи у Бањалуци Штампај Е-пошта
среда, 23 јун 2010

         23. 06. 2010. 14:23h | Срна

Уместо у Сарајеву, споменик папи у Бањалуци

             После порука из Сарајева да ће споменик папи Јовану Павлу Другом бити срушен, уколико буде подигнут у овоме граду, премијер Републике Српске Милорад Додик, председник ХДЗ-а БиХ Драган Човић и бањалучки бискуп Фрањо Комарица договорили су се да споменик папи буде изграђен у Бањалуци - потврђено је из ХДЗ-а БиХ.

 Потпредседник ХДЗ-а БиХ Маринко Чавара, који је присуствовао јучерашњем састанку у Бањалуци организованом поводом обележавања седам година од папине посете овом граду и Петрићевцу, изјавио је за "Дневни лист" да би, према садашњој идеји, споменик требало да буде изграђен на Петрићевцу.

''Бискуп Комарица прихватио је ову иницијативу Човића и подршку Додика са одушевљењем. Одмах су објавили да ће се кренути са израдом идејног решења и оснивањем организационог одбора у коме ће бити три особе'', рекао је Чавара.

Он је изразио наду да ће се ова идеја имплементирати у што скорије време, јер је циљ да се пошаље порука са духом обележавања седме годишњице од папине посете Петрићевцу.

Коментаришући претње из Сарајева да ће споменик папи бити срушен уколико буде постављен у овом граду, Чавара је рекао да грађани Сарајева "треба да пошаљу јасну поруку и себи и свима у свету ко одлучује у Сарајеву о томе шта ће се изградити, а шта неће".

''Ако је неко допринео побољшању стања у БиХ, онда је то папа Јован Павле ИИ који је позивао на мир и тражио да се допринесе стабилизацији односа и миру у БиХ'', додао је Чавара.

У самостанској цркви у изградњи на Петрићевцу јуче је служењем мисе, коју је предводио бањалучки бискуп Фрањо Комарица, обележено седам година од папине посете Бањалуци, а на обележавању су били присутни бројни званичници.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU/62661/Umesto-u-Sarajevu-spomenik-papi-u-Banjaluci

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 33 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.