header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Шишатовац је јуче постао Света Гора Штампај Е-пошта
уторак, 29 јун 2010

РЕАГОВАЊЕ НА ТЕКСТ „ШИШАТОВАЦ НИЈЕ ИСТИ“ ОБЈАВЉЕН

У „ВЕЧЕРЊИМ НОВОСТИМА“

 Поштована редакцијо,

„Новости“ су реално информисале јавност о првој Св. Литургији коју је владика Артемије служио у свом новом пребивалишту. Али оно што новински текст није могао пренети, то је осећање верног народа који је присуствовао богослужењу. Била је то, ваистину, Св. Божанствена Литургија. Као Небеска. Господ је ниспосл'о благослов свој на препун храм народа Божијег. После Литургије гостопримница је била претесна да прими тај благочестиви свет који је једном душом и једним срцем из стотине грла певао духовне песме. Певајући песме о Косову распетом, низ лица верних лиле су сузе.

Ех, кад би духовно осиромашени новотарци само једном осетили ову благодат, никад у животу не би чинили безакоње на Божијим Службама. Кад би они видели радост на лицима верника у тренуцима када су владики Артемију прилазили за благослов, постидели би се своје осионости, постидели би се од својих телохранитеља и од полиције коју ангажују да их чува. Од кога? Од чега? Ваљда бива по оној речи старозаветног пророка: „Нема мира безбожницима, вели Господ“  (Ис. 48,22).

Шишатовац који је смештен на крају Фрушке Горе, постао је од јуче Света Гора. Ми, који смо тамо молитве Богу вазносили и сузе из дна срца пролили, схватили смо да кад би владику Артемија прогнали и на крај света, и тамо би се васпоставио центар српске духовности. Можда би прогонитељи владике Артемија од онога кога су жртвовали могли понешто и да науче.

Нека Господ милошћу својом сачува прогнаног владику Артемија здрава и крепка на многаја љета, едаби имали духовни стожер око кога ћемо се сабирати.

Нека би Господ подарио покајање прогонитељима овог достојног сина Св. оца Јустина, едаби и они с миром, без телохрантеља и полиције, окупљали распуђено стадо.

Амин. Боже дај!

            Драго Жарковић
Последњи пут ажурирано ( уторак, 29 јун 2010 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 37 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.