header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Eпископ Питирим: “Православље или смрт!” Штампај Е-пошта
уторак, 20 јул 2010

Сиктиварски епископ иступио је за мото „Православље или смрт!“

        Сиктивар, 15 јули, Интерфакс.Епископ сиктиварски и воркутински, Питирим иступио је за заштиту пароле „Православље или смрт!“

         „Овај слоган никако није „екстремистички“. Без Светог православља нама и јесте смрт! Штавише, сматрам да руска православна симболика мора да постоји увек. То је много корисније сада у Русији, од целокупне пропаганде свега страног и профаног која је обухватила „све и свја“!, пише владика Питирима на епархијалном сајту као одговор на питање једног од верујућих.

         „Русија изумире. Посећујући градове и села Републике Коми, знам за чињенично повећање броја сахрана – ове године два пута више од претходне. То је куга. Зауставимо то отровно сатанско дисањем тај геноцид нашег народа“, позива архијереј.  

        Ових дана Лублинско окружно тужилаштво Москве покренуо је судски поступак са захтевом да се за екстремистичку прогласи мајицу са натписом „Православље или смрт!“ са списком православне симболике са лобањом. Тужилаштво моли да се ово унесе у државни списак екстремистичких материјала.

         Патријарх Кирил је својевремено назвао вуковима у овчијој кожи приврженике пароле „Православље или смрт!“ и позвао да се не верује сличним борцима за „чистоту“ вере.

    http://www.interfax-religion.ru/?act=news&div=36475http://www.svetosavlje.org/vesti.php?action=fullnews&id=1010

Последњи пут ажурирано ( уторак, 20 јул 2010 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 6 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.