header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Освежење у Москви кратког даха Штампај Е-пошта
субота, 14 август 2010

13. 08. 2010. 18:16h | Срна

Русија крије број умрлих од врућина и пожара

         Иако су олуја и јака киша током ноћи Московљанима донеле освежење метеоролози су и за данас прогнозирали да ће температуре у Русији бити преко 30 степени Целзијуса. Руске болнице добиле су наређење да удар врелине не наводе као узрок смрти у картонима преминулих.

Киша и ветар, који су синоћ захватили Москву, донели су јутрос освежење, али је у руској пријестоници поново пирустан дим са запаљеног тресетишта у региону. 

Освежење је било кратког даха, јер за данас метеоролози предвиђају да ће температура премашити 30 Целузијусових степени.

Ватром је захваћено још око 80.000 хекатара површине, а посебно око нуклеарне централе у Сарову, 500 километара источно од Москве. 

Иако је Влада саопштила да је више од 800.000 хектара земљишта спаљено током двонедјељних пожара и забележен стрмоглав пад приноса житарица због суше, још није издато саопштење о томе какве је последице врућина имала по здравље грађана. 

Руска агенција Интерфакс преноси, позивајући се на болничке изворе, да су руске здравствене установе добиле наредбу да не успостављају дијагнозу која се тиче удара врелине као узрок повећаног броја смртних случајева.

Министарство здравља у Москви је опоменуло је ове недеље здравствену службу у Москви, јер је објавила да је број умрлих удвостручен, због топлоте и отровних испарења у руској пријестоници. Служба московске цивилне заштите саопштила је да је у јулу око 5.000 људи више умрло него у истом периоду претходне године.

 

САД помажу Русији

Сједињене Америчке Државе шаљу Русији опрему за гашење пожара, како би помогле руским званичницима да се изборе са 500 шумских пожара који пламте широм земље, саопштила је данас Бела кућа.  У саопштењу се наводи да је председник САД Барак Обама звао јуче телефоном руског председника Дмитрија Медведева и изразио саучешће због губитака које је претрпела Русија.Бела кућа је прецизирала да је неколико америчких агенција, међу којима и министарство одбране, допремило авионима опрему за гашење пожара.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/74345/Rusija-krije-broj-umrlih-od-vrucina-i-pozara

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 14 август 2010 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.