header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Апел за помоћ монасима на Тари Штампај Е-пошта
петак, 27 август 2010

АПЕЛ ЗА ПОМОЋ МОНАСИМА НА ТАРИ

Image     Драга браћо и сестре,

    Позивамо вас све да помогнете монасима који су отишли са Косова и Метохије носећи у својим рукама крст истине и крст правде. Ради се о двојици монаха, оцу Доситеју и оцу Пајсију, који се налазе на врху планине Таре и којима је прво насеље удаљено 12 км, а пут је шумски.

          Знамо да је данас тешка ситуација и да скоро свако од нас живи лоше. Али, камен по камен и ето палаче. Нека свако од нас помогне колико може, јер овим монасима је потребан полован теренски ауто да би могли да се спусте са врха Таре по основне животне намирнице. Што би наш народ рекао, најближе комшије су им вукови. Молимо вас, Христа ради, да помогнете колико можете, или ако већ неко има полован теренски ауто и спреман је да га уступи монасима, нека га Бог благослови. Нека би Свемилостиви Господ, Дародавац вечних добара, узвратио сваким даром добрим и сваким поклоном савршеним свима онима који помогну оцу Пајсију и оцу Доситеју.

Image

Иначе, добродошла је помоћ и у храни и огреву јер ови монаси немају струје на планини.

Ево жиро рачуна на који се може уплаћивати новац за помоћ:

Комерцијална банка, Марковић Марко 205-9001012340353-52

Администратори Фејсбук групе „Истина је само једна – владика Артемије“

Последњи пут ажурирано ( петак, 27 август 2010 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 15 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.