header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Патријарх Иринеј: Мука ми је од стања у којем се фудбал налази Штампај Е-пошта
петак, 22 октобар 2010

             22. 10. 2010. 10:29h | Вестионлајн

Патријарх: Да дерби донесе мир и слогу!

        Његова Светост Патријарх српски Иринеј као и сви Срби прижељкују да дерби протекне у миру, али је причу о сусрету Црвене звезде и Партизана почео под утиском сталних препуцавања вечитих ривала, сукоба навијача, скандала хулигана у Ђенови и свега осталог негативног.

"Мука ми је од тог дербија и стања у којем се фудбал налази", рекао је Патријарх и додао да очекује да и фудбалери и навијачи покажу достојанствено понашање:

"Ако има мало свести, мало културе, треба да буду спортисти и да тако и прате спортски догађај. Јер, ово што се дешава, на жалост то је декаденција свега.

Србима је у овом тренутку, макар били оптерећени клупским опредељењима, неопходан мир. Хоћу да верујем да ће нам тај мир донети и више слоге и међусобног уважавања", истакао је Патријарх Иринеј.

Управо зато је навијачима Црвене звезде и Партизана упутио апел за толерантно понашање које подразумева избегавање било које врсте неслоге и инцидената.

"Позивам навијаче на мир и достојанство. То је и апел да све прође како треба да буде јер спортско навијачко опредељење не сме да буде разлог за међусобне сукобе истог народа", закључио је Патријарх Иринеј екслузивно за Спортски журнал. 

http://www.vesti-online.com/Sport/Fudbal/91103/Patrijarh-Da-derbi-donese-mir-i-slogu

Последњи пут ажурирано ( петак, 22 октобар 2010 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.