header image
НАСЛОВНА СТРАНА
У будућности сви документи биће сведени у један Штампај Е-пошта
среда, 27 октобар 2010

 Дужи рок за личне карте

26. октобар 2010. 12:36 > 20:43

Следеће године биће издато више од шест милиона личних исправа и нових регистарских таблица. Још четири милиона грађана треба да замени личну карту

 Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је у уторак да ће у Србији следеће године бити издато више од два милиона нових регистарских таблица, саобраћајних дозвола као и више од четири милиона личних карата и путних исправа.

Дачић је на скупу о технолошком развоју државних институција у Београду новинарима рекао да издавање нових таблица и возачких дозвола касни због примене Закона о безбедности у саобраћају на путевима и јер је потребно дефинисати и заокружити цео систем који ће моћи да изађе у сусрет великом броју захтева грађана.

- Наша је идеја да у будућности дефинишемо један дигитални систем који ће моћи на чипу да има све потребне податке и који ће тежити да се сви документи сведу у један - навео је Дачић.

Према његовим речима, неопходно је наћи право технолошко решење како би ти подаци били променљиви и како би се њихова примена обављала без издавања новог документа, већ само новим учитавањем.

Министар унутрашњих послова навео је да ће затражити да се продужи рок за издавање нових личних карти којих је до сада издато око 2,5 милиона, а требало би да их буде око четири милиона.

Он је позвао грађане да што пре ураде нове личне карте, јер важење старих истиче следеће године.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:305253-Duzi-rok-za-li

Последњи пут ажурирано ( среда, 27 октобар 2010 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 50 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.