header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Приведен отац Антоније Штампај Е-пошта
субота, 30 октобар 2010

 30. 10. 2010. 17:33h | Срна

Приведен бивши монах Антоније Давидовић

         Рашчињени монах Антоније Давидовић приведен је данас испред Српске патријаршије у Београду због појављивања на скупу против хапшења противника геј параде, који је био забрањен, потврђено је из МУП-а Србије. Давидовић је пуштен после двоипочасовног задржавања у Полицијској управи Стари град без извођења пред прекршајног судију.

Монах Антоније, који је некада службовао у манастиру Црна Река и близак је пензионисаном владики Артемију, приведен је у полицијску станицу "Стари град", а потом ће бити изведен пред прекршајног судију, преносе београдски медији.

Полиција је забранила одржавање скупа испред Патријаршије, као и скупа у Пионирском парку, који су пријавили родитељи ухапшених током нереда 10. октобра, у организацији "СНП 1389".

МУП Србије је забранио одржавање јавних скупова "Очување православља од екуменизма и уједињења са Римокатоличком црквом" и "Протест подршке ухапшеним родољубима", који су били заказани за данас.

"С обзиром на то да места за одржавање скупова нису предвиђена за окупљање грађана, сходно решењу о одређивању простора за окупљање грађана у Београду, као и да пријаве за одржавање јавних скупова нису биле потпуне, донесено је решење о забрани ових скупова на основу члана 11 Закона о окупљању грађана", прецизира се у саопштењу МУП-а.

МУП Србије наводи да је ово решење донео уз консултацију са дежурним замеником тужиоца Вишег јавног тужилаштва.

Иако је скуп забрањен, монах Антоније се појавио као организатор скупа.
Антоније Давидовић, који је организовао протест испред манастира Грачаница и пред Патријаршијом у Београду лишен је монашког чина 25. маја ове године.  

Одлуком Црквеног суда Епархије будимљанско-никшићке, он је враћен у ред цивила са световним именом Драган и искључен из црквене заједнице на две године.

Ова одлука Црквеног суда практично значи и да ако се као сада већ бивши сабрат манастира Црна Река буде представљао као монах, може бити ухапшен за лажно представљање.

Он је пресудом Црквеног суда оптужен за самовољу и немонашко непокоравање надлежним црквеним властима, као и за изношење бројних неистина и клевета недоличним хришћанину, а камоли монаху.

У пресуди се наводи и да се одрекао послушности црквеној власти, бунио и стварао заверу против ње, ускраћивао јој дужно поштовање, клеветао је, вређао и ниподаштавао, а и одбијао да изврши одлуке надлежних црквених власти.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Hronika/93155/Priveden-bivsi-monah-Antonije-Davidovic

 

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.