header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Кардинал Кох: Само ће јединствена црква (читај: антихристова) моћи да одговори на изазове глобализма Штампај Е-пошта
недеља, 19 децембар 2010

Ватикан и Православље

             Кардинал Кох сматра да само јединствена Црква може одговорити на изазове глобализације

Ватикан – Само ће јединствена Црква, плод екуменистичког покрета, бити у стању да одговори на изазове све веће глобализације у свету, да пружи одговор који ће истаћи етички основ друштвеног суживота. Зато је важно да сви верници буду укључени у екуменистички покрет, рекао је за „Asia News“ кардинал Курт Кох, нови председник Папског савета за унапређење јединства хришћана, на повратку из Истанбула, где је учествовао у прослави празника св. Апостола Андреја, покровитеља Цариградске Патријаршије.

Кардинал не скрива да у дијалогу постоје тешкоће, али истиче да однос Римокатоличке цркве и Православне Цркве, као „сестринских Цркава, који је обновљен после истиријског сусрета папе Павла VI и цариградског патријарха Атинагоре, данас почива на добрим основама љубави и пријатељства који су успостављени између Рима и Цариграда. Кардинал такође планира да посети и друге патријархе и помесне Православне Цркве.

http://www.speroforum.com

http://blogs.svetosavlje.org/vesti/archives/1420

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 12 новембар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 31 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.