header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Муфтији Зукорлићу смета Свети Сава Штампај Е-пошта
недеља, 23 јануар 2011

 Муфтији смета Свети Сава!

Муфтија Муамер Зукорлић започео је кампању бојкота поновљених избора за Национални савет Бошњака захтевом да Свети Сава као школска слава буде протеран из Санџака.

Он је прекјуче послао документ који су читали у свим џамијама, а у којем се он пита ко је тај свети Сава и како да се муслиманска деца заштите од православља.

- Приближава се дан када ће наша деца и њихови наставници и професори муслимани, заједно са својим вршњацима и наставницима припадницима хришћанске вере, припремати и рецитовати песме и химну о светом Сави. Да ли знамо ко је та особа, шта смо предузели да сазнамо истину, да ли смо покушали да нашој деци објаснимо шта он значи за нас муслимане? Да ли смо покушали да нешто учинимо да нашу децу заштитимо од овог православно-хришћанског мисионарског пројекта? - каже се у „худби“, која је у петак читана у свим џамијама које су под контролом Зукорлићеве Исламске заједнице у Србији.

На постављена питања у овом прогласу, ИЗуС одговара да се „ради о особи која у вери и традицији Бошњака и муслимана опћенито не представља никакву вредност, која им не припада“.

- С обзиром на то да ова особа, њен лик и дело не припадају нама, у нашој исламској вери немају вредност нити место. Нама муслиманима, као ни нашој деци, није место тамо где се учи и велича његово име и дело, јер је то супротно императивима наше вере - закључује се у прогласу.  Муфтија је на Светог Саву 27. јануара заказао нови скуп, чија тема ће бити „асимилација Бошњака у Србији“.

 

Зукорлић би у Сарајево!

Према изворима „Ало!“, који добро познају ситуацију међу муслиманским верским лидерима у бившој Југославији, Муамер Зукорлић могао би да напусти Санџак већ наредне године и заменити реиса ИЗБиХ Мустафу Церића, коме истиче мандат. На Зукорлићево место у тој комбинаторици дошао би муфтија београдско-новосадски Решад Плојовић. Церић је већ одавно заинтересован за представника европских муслимана у Бриселу, али, како тврде наши извори, за то још није обезбедио неопходну подршку Турака и Албанаца.

http://www.alo.rs/vesti/34981/Muftiji_smeta__Sveti__Sava 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 23 јануар 2011 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 86 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.