header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Председник фондације "Про Оријенте": Папина посета Србији 2013. мало вероватна Штампај Е-пошта
субота, 05 март 2011

 Посета папе Србији мало вероватна?

04. март 2011. | 18:00 | Извор: Танјуг

БЕЧ -

Председник екуменске фондације „Про Оријенте" Јохан Марте данас је мало вероватном оценио посету поглавара римокатоличке цркве папе Бенедикта XVI Србији 2013.године.

Прослава 1.700 година од доношења Миланског едикта 2013. година, била би, како се шпекулисало, разлог доласка папе у Србију.

"Иако је Српској православној цркви (СПЦ) пуно стало до тога тензије унутар ове цркве тренутно су препрека за такву посету", рекао је он у изјави католичкој новинској агенцији „Катпрес“.

Марте је рекао да је у бројним разговорима са представницима СПЦ и српских званичника, могао спознати спремност за позивање папе у Ниш, родно место римског императора Константина великог који је 313. године донео МИлански едикт којим је хришћанство признао као званичну религију.

Тренутно, међутим, СПЦ делује паралисано, оценио је он након боравка у Србији.

Разлог за то је опасност од поделе унутар цркве због свађе са рашчињеним владиком и епископом рашко-призренским Артемијем, који има своје следбенике и стриктно је против посете папе, рекао је Марте.

http://www.rtv.rs/sr_ci/drustvo/poseta-pape-srbiji-malo-verovatna_242041.html

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 12 новембар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.