header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Подсећање: Новотарска борба за царство земаљско Штампај Е-пошта
петак, 25 март 2011

ImageДраган Радосављевић

НОВОТАРАЦИ У ПАНИЦИ

"Ми се не бавимо загробним животом,

ми смо људи овога света!"

Поп-новотарац Александар Михајловић, десна рука еп. Игњатија Мидића,

Таман сам решио да више не пишем, али мука ме натерала. Не могу немо да посматрам ове новотарце док нам кваре Веру и пустоше душе српских православних верника. Е извините, новотарци! Кад бисте ми ударили шамар, окренуо бих вам и други образ (додуше, тешка срца). Шамар трпим, али хуле на Веру не трпим!

Кренем јутрос да читам неке сајтове. Дођем и до сајта новотарских екстремиста „Живе речи утехе“. Једна од тема: „Нуклеарна електрана у Србији – отац Александар Михајловић (видео)“.* Каква ли је мука натерала овог попу да говори о нуклеарним централама? – запитам се. 'Ајд, рекох, да погледам и то чудо.

Наслов емисије: „О нуклеарној електрани поводом акцидента у Јапану“. Седи о. Александар у цркви и беседи: „...Оно што је мени повод за обраћање вама је акцидент који се десио у нуклеарној централи 'Фукушима 1' изазван цунамијем и изазван разорним земљотресом. Тај инцидент у нуклеарној електрани, за који се надамо да ће се окончати позитивно, по тај народ у Јапану и позитивно по околину... дакле, тај инцидент представља повод многим нуклеарним инжењерима, физичарима, премијерима влада широм света и овде у Европи, да преиспитају рад својих електрана... Ми у Србији уплашили смо се на нашу безбедност, јер у околини имамо пет електрана: у Бугарској електрану 'Козлодуј' и електрану која тек треба да се ради – зове се 'Белене', у Румунији 'Черне воде', у Мађарској 'Пакс', у Словенији 'Кршко', једну у Словачкој, и питамо се шта би било кад би дошло до акцидента у њима? Стручњаци кажу...“ Затим даје статистичке податке, објашњава детаљно рад нуклеарних електрана, упоређује нуклеарке са другим изворима енергије... Много начитан овај попа, помислим. Човек све зна. О атомским централама - до детаља. К'о да је нуклеарни физичар. Да ли и своју веру тако добро познаје? -запитах се.

„Ми у Србији уплашили смо се за своју безбедност“, рече о. Аца. Што он прича у моје име? У име ког то народа он то говори? Нит' се плашим ја, нит' се плаше моја деца, а нисам приметио ни да су други људи испрепадани. И веће су але и вране нападале на нас, па се нисмо бојали.  Што ли се тако успаничио? И што су се ови новотарски екстремисти уплашили, па потегли у Костолац да сниме емисију? У 13 минуту снимка почиње полако да се одмотава клупко – добијамо одговор на ово питање:

 „Костолац је један од кандидата за нуклеарну електрану на територији Србије.“ И, шта с тим? Па зар у Костолцу живи само поп Александар? Зар се нико други осим њега није уплашио? И што се баш он, најверније новотарско духовно чедо јеретика и новотарца Игњатија Браничевског толико уплашио? И док тако слажем питања по глави, дође снимак до места на коме се види како о. Александар стаде испред једне фреске, пружи руку према њој и рече: „Дакле ово је пророчка слика, обратите пажњу, погледајте. На њој се налази акцидентна ситуација. Дакле, нуклеарна катастрофа је приказана... и на њој је читав свет. Овде чак видите и кинеску пагоду... кинеска... да ли је то источна архитектура...? као да је отац Стаматис знао у новембру (2010, кад је насликао ту „фреску“-нап.Д.Р.) да ће се нешто десити сада у марту месецу, или, не дај Боже, да ће се нешто десити у Костолцу овде, ко зна које године када буду почели да зидају нуклеарну електрану.“

 Фрескописно "пророчанство" акцидентне ситуације "пророка" Стаматиса Склириса

Image

Image 

Господе Боже, помилуј и спаси! Па ови су новотарци сваки компас изгубили! На фрески насликали тенкове, атомске централе, атомске бомбе, откинуте људске главе и руке, неки порушен пагански храм, порушене зграде, мобилни телефони и компјутери који лете... Па ови су глумци! Ови само глуме православне српске свештенике!  И још ће од Стаматиса Склириса да направе пророка. Додуше, прилично усиљено, јер нису сигурни да ли је насликао храм кинески или јапански, али важно је да је источњачки. Склирис –пророк. Боже, опрости! Онај који је познат по хулитељском иконопису и фрескопису пророк! Какво учење, такви и пророци, рекао бих.

"Стварање Еве из ребра Адамовог"

(тумачење о. Александра) 

Image

"Адам благосиља животиње које пребивају у блаженом стању"
(тумачење о. Александра) 

Image

Е сада долазимо до кључне ствари, сада едуковани новотарски попа, на учен начин, елаборира новотарске небулозе и хуле и „просветљује“ незнавене: „Наша вера није вера која се само бави загробним животом... Христос је узео материју, Христос је освештао време... Наш литургијски етос, односно итос, нас обавезује да будемо чувари твари; да чувамо животну средину и да је употребљавамо на начин управо како је приказано на овој фресци. Отац Стаматис Склирис је приказао евхаристијски начин живота. На њему видимо једно блажено стање прављења, мешења хлеба, односно препарацију, како би рекао он, припремање евхаристијских дарова, као што је хлеб и ...мало даље, као што је вино. Припремање дарова за Литургију... То је начин живота који је породила наша Црква...“

"Блажено стање припремања евхаристијских дарова..."
(тумачење о. Александра)

Image

Image

„Зато вас позивам, сви ви који гледате ову емисију, повежете се са људима ван Цркве који мисле добро овоме свету, и који мисле добро природи и очувању животне средине, да се удружите са њима у свом протесту против онога што може да задеси Србију. А то што би задесило Србију, почело би одавде, драга браћо и сестре, из овога места, из овога града који се зове Костолац и који је кандитат за прву нуклеарну електрану у Србији кад буде било време за то. Тим пре што овај град има цркву Светога Максима Исповедника, који је космички светитељ, светитељ који је био за космичку Литургију, за очување животне средине, за један евхаристијски начин живота, за литургијску слику свету, за слику света која треба да постане Син Божји...“

Каква је веза обрнутих пентаграма  и "космичке Литургије"? -

детаљ са фрескописа у храму Св.Максима у Костолцу

Image

 Зинух од чуда слушајући шта овај попа говори. Прочитао сам доста њихових небулоза и хула, али сада већ превазилазе и сами себе. Таква злоупотреба једног Светитеља је нечувена! Шта ли ће све да припишу Св. Максиму?! Називају га  „космички светитељ“!  Измислише и „космичку Литургију“. А вечни живот? - ни помена. Ту и јесте разлог новотарског страха од „акцидента у Фукушими“: они не верују у вечни живот. Зато их је ухватила паника и страх. Свако угрожавање њиховог благовања на земљи, за њих је трагично. Они ударају на саме темеље наше Вере. Они не верују у рај на небу, већ у рај на земљи. Њихов је сав живот сада и овде. Зато раскошни дворови, зато раскошна купатила, салони и чуда, зато скупоцени аутомобили, проводи по иностранству, скупоцена и раскошна јела и пића, а све на грбачи овог јадног и осиромашеног народа. Они не верују у душу, зато и јесу бездушни и немилосрдни према својој једнокрвној браћи коју прогоне. То су мртводушници који  већ отворено признају да не верују у загробни живот, чиме поткопавају саме темеље наше Вере. И, гле страхоте, још увек се називају православним свештеницима?!

„...Наша деца, потомство, будућност нас обавезују да не заћутимо, него да подигнемо свој глас и да се и ми питамо, јер смо ми, хришћани и људи из Цркве, такође грађани овога света; ми нисмо са Марса, ми не живимо на облацима, ми се не бавимо платонистичким светом идеја, ми се не бавимо загробним животом, ми смо људи овога света, ми смо људи укључени у живот, ми нисмо гето, ми нисмо на маргинама друштвеног живота и да нас неко ћушка и каже а ви попови и црквени људи, ви сте стручњаци за гробља! Не, браћо и сестре, и ми се питамо, и ми смо угрожени!...“

Дакле, све оно што учи Православна Црква о души и загробном животу душе, о рају и паклу о Царству Божијем, за њих је „платонистички свет идеја“. Ево и поенте:

„...Ми хришћани, итекако се питамо, имамо право да подигнемо свој глас; ми нисмо грађани Марса, ми не живимо на облацима, НАШЕ ИНТЕРЕСОВАЊЕ НИЈЕ ЗАГРОБНИ ЖИВОТ ДУШЕ, НАШЕ ИНТЕРЕСОВАЊЕ НИСУ БЕСТЕЛЕСНЕ ИДЕЈЕ, наш циљ није разоваплоћење, наш циљ је есхатолошко царство, наш циљ је сједињење у Христу Богочовеку који је узео тело, и који ће то тело да васкрсне; али не само тело човечје, него ће да одржи читав свет који нас окружује: флору и фауну, и мора, и планине, читав космос. И то је оно о чему говори Свети Максим Исповедник.“

Дакле, све је јасно. Нема разлике између секташког и новотарског учења. И једни и други тврде да је душа смртна и да нема загробног живота. Искрено, нема шта: новотарско интересовање није загробни живот. Па сада свако нек' изволи и сам одлучи: хоће ли се борити да задобије вечни живот, по учењу Православне Цркве, или ће се придружити овим мртводушницима у грађењу антихристовог раја на земљи! Али, знајмо: света реч Божија говори да ће тај „рај“ трајати свега три и по године, а после долази вечни плач и шкргут зуба!

Није пропустио поп Аца да „посоли“ своју беседу учењем о православном папи:

 „Подсећам да је његова Свесветост васељенски патријарх Вартоломеј, као гласноговориник и као ПРВИ ЕПИСКОП у православном свету, као поглавар васељенске патријаршије, као поглавар негде око 300 милиона православних верника на планети Земљи (значи, на Марсу још није –нап.Д.Р.), подигао свој глас и скрену пажњу моћницима света да обрате пажњу, да воде рачуна, да нас не упропашћавају и себе и нас и  нашу децу и читав космос, читаву планету погрешном употребом ресора (ваљда ресурса? – нап.Д.Р.) енергетских које нам је дао Бог.“

Добро је на овом месту подсетити се еколошких прегнућа „првог епископа“ (23. октобра 2009.):

Цариградски патријарх Вартоломеј већ годинама плови светским рекама и морима борећи се против еколошког загађења. Пловио је Црним морем, Амазоном, а сад га затичемо на реци Мисисипи коју је прославио Марк Твен ликовима Тома Сојера и Хаклберија Фина.

Срби нарочито памте његову еколошку пловидбу Дунавом 1999. године, после бомбардовања када му је домаћин био Еп. бачки Г. Иринеј. Тада су патријарх Вартoломеј и његови екуменски пријатељи католици и протестанти пристигли у тек од бомбардовања рањени Нови Сад, али се нису бавили НАТО бомбардовањем, него дунавском екологијом, што и није чудо с обзиром да патријарха Вартоломеја на трону у непријатељској Турској својим утицајем и парама држе Ватикан и Вашингтон. Док патријарх Вартоломеј изиграва православног хипика (брине о миру и екологији у стилу Give peace a chance) на Кипру се доносе судбоносне одлуке за Православну Цркву. (Уредништво „Борбе за веру“)

Али то је у складу са активностима његовом западног брата, папе римског:

22/10/2009 17.22.05
Papina poruka Bartolomeju I.

Pozivom kršćanima da ponude uvjerljivo svjedočanstvo odgovornosti za očuvanje stvorenoga i dirljivim sjećanjem na uragan Katrina prožeta je poruka pape Benedikta XVI. koju je jučer uputo ekumenskom carigradskom patrijarhu Bartolomeju I. za otvaranja Simpozija 'Religija, zanost i okoliš', koji se u New Orleansu održava na temu „Uspostaviti ravnotežu: velika rijeka Mississippi“. Poruku je pročitao nadbiskup New Orleansa Gregory Michel Aymond, a nakon čitanja poruke nazočnima se obratio ekumenski carigradski patrijarh.

 (http://borbazaveru.info/content/view/1581/33/)

И на крају рече поп Александар:

„...Рецимо не нуклеарној електрани у Србији, рецимо не нуклеарној електрани у Костолцу! На то нам обавезује Св. Максим Исповедник, космички Светитељ, Светитељ који се борио за космичког Христа, за халкидонског Христа, за Христа Евхаристије... наши преци али и наши потомци!“

Да није трагично, све би ово било комично!

Оче Александре,

Ви сте новотарци већа опасност по православни српски народ од земљотреса, поплава, клизишта, цунамија, НАТО бомбардовања и свих природних и неприродних катастрофа. Јер све ове катастрофе могу само телу наудити, а души не могу наудити, док ви својим хулним и саблажњавајућим учењима и делањима упропашћујете душе људске. А то је опасније од експлозије атомске бомбе. Јер сам Господ наш Исус Хистос рекао је да душа претежнија од тела и да нема откупа који човек може дати за душу своју. Две хиљаде година Црква учи онако како је Син Божији учио, и како су Свети Апостоли и Свети Оци учење Христово протумачили и нама предали. Две хиљаде година је тако било, све док се ви нисте појавили и почели учити противно Светом Писму и светоотачком Предању. Да, ви не само да учите противно светом Предању, већ и противно Речи Божијој. Ви учите борби за трулеж, за оно што мољац једе и рђа квари и лупежи поткопавају и краду. Томе нас Господ није учио: „Не сабирајте себи блага на земљи, где мољац и рђа квари, и где лопови поткопавају и краду; него сабирајте себи блага на небу, где ни мољац ни рђа не квари, и где лопови не поткопавају и не краду. Јер где је благо ваше, онде ће бити и срце ваше“ (Мт. 6,19-21). Ви одричете загробни живот душе и хулите на учење Цркве, на учење светих Апостола: „...Наше живљење је на небесима, откуда очекујемо и Спаситеља  Господа Исуса Христа“ (Фил. 3,20). Наша вечна кућа није на земљи, већ на небу: „Јер за тим и уздишемо, желећи да се обучемо у свој небески стан“ (2.Кор.5,2). Ви сте у страху и паници јер љубите земљу; правоверни се не плаше, јер знају да овде немају трајног града у који ће главу склонити: „Јер знамо да ако се наша земаљска кућа, телесни шатор, разруши, имамо здање од Бога, кућу нерукотворену, вечну на небесима“ (2. Кор.5,1).

И уместо што се бринеш за Фукушиму, оче Александре, боље се забрини за словесно стадо које ти је од Бога поверено на чување, а које си ти распудио. Забрини се и покај за оне душе које си саблазнио сликањем нагих Адама и Еве на зидовима храма у коме си старешина. Фрескопис у твом храму, није ништа друго до хула на светињу! А  видимо и да немаш двери на иконостасу, што је својствено вама - „космичким свештеницима“.

И на крају, оче Александре, постарај се да задобијеш истинску љубав, ону којом су свим новотарцима уста пуна, а срца празна. Кад ову љубав задобијеш, спознаћеш да је љубав за земаљску трулеж, прах и пепео  - ништавна. Тада се ничег више нећеш бојати, до греха. Тада нећеш узвикивати „Ми смо људи од света“, већ ће ти речи Апостола Љубави бити урезане дубоко у срце и мислићеш о њима дан и ноћ: „Не љубите света ни што је у свету. Ако неко љуби свет, љубави Очеве нема у њему. Јер све што је у свету: похота телесна, и похота очију, и надменост живљења, није од Оца, него је од света. И свет пролази и похота његова; а онај који твори вољу Божију остаје вавек“ (1.Јн. 2,15-17).

________

*Видео запис са новотарског сајта "Живе речи утехе"  http://www.pouke.org/forum/index.php/topic,12335.0.html

Последњи пут ажурирано ( субота, 22 август 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 37 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.