header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Екуменистички скуп у Москви Штампај Е-пошта
субота, 14 мај 2011

Европски савет верских лидера састаће се у Москви по први пут

Европски савет верских лидера одржаће свој годишњи састанак од 21. до 23. јуна у Москви по први пут. На предлог Руске Православне Цркве, Савет ће се бавити темом Људска права и традиционалне вредности у Европи.

Европски савет верских лидера (ЕСВЛ) је једна од четири регионална међурелигијска савета у оквиру Светске конференције религија за мир. Он окупља верске лидере од ауторитета у Европи међу којима има хришћана, Јевреја и муслимана и омогућује учествовање других традиционалних религија које су заступљене на континенту. Савет је основан 2002.године и броји 45 чланова.

ЕСВЛ је заснован на начелу поштовања људског достојанства и права људи да живе у миру. Чланови ЕСВЛ су посвећени сарадњи у спречавању конфликта и промовисању мирног саживота верских заједница.

На састанку у Москви очекује се да ће присуствовати представници Руске Православне Цркве и Међурелигијског савета из Русије.

http://spc.rs/sr/evropski_savet_verskih_lidera_sastace_se_u_moskvi_po_prvi_put

Последњи пут ажурирано ( уторак, 12 новембар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.