header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Архимандрит Јефрем одведен са Свете Горе у затвор Штампај Е-пошта
уторак, 27 децембар 2011

Старешина светогорског манастира Ватопед, архимандрит Јефрем,  ухапшен је и одведен са територије Свете горе, изјавио је 27. децембра „Интефаксу“ представник ватопедске обитељи.

Опраштај архимандрита Јефрема од атонске братије.

“Није нам познато куда су, заправо, грчки органи реда одвели оца Јефрема“, - рекао је саговорник агенције.

          Председник православног друштва „Радоњеж“ Евгеније Никифоров, који је добро упознат са ситуацијом у манастиру, саопштио је нешто раније 27. децембра „Интерфакс-религији“, да се архимандрит Јефрем сагласио да поступи по судском решењу о свом хапшењу.

Прави разлог хапшења о. Јефрема: ношење појаса Пресвете Богородице у Русију.

          „Ахримандрит Јефрем је под притиском грчких органа реда усвојио решење да оде у затвор. Још у току вечери он ће бити у затвору“, - рекао је Е. Никифоров.

Он је такође навео да ће московске православне организације поводом хапшења оца Јефрема одржати протесте испред грчке амбасаде.

Представници руског фонда Андреј Првозвани, који је, да подсетимо, организовао довожење појаса Пресвете Богородице из светогорског манастира Ватопед у Русију, изјавили су да се судско решење против оца Јефрема може објаснити „само политичким ангажовањем“. Грчки естаблишмент жели да покаже Западу своју спремност да се одрекне начела духовног живота.

    „Посебно изазива гнев чињеница, да су активности суда усмерене против духовног учитеља, једног од најуваженијих лица Свете Горе, против човека у годинама који, притом, болује од многих болести“, цитира „Интерфакс“ саопштење фонда.

Многаја љета оцу Јефрему!
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

 
 
  
Владимир Путин, отац Јефрем и отац Нектариос.
 
Дмитриј Медведев и отац Јефрем.
 
Дмитриј Медведев, отац Јефрем и отац Нектариос.
 
 
Опојасана Русија.
 
 
Потпуно су, дакле, јасни разлози хапшења оца Јефрема.
Последњи пут ажурирано ( среда, 28 децембар 2011 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.