header image
НАСЛОВНА СТРАНА
"Пророк" економске пропасти Штампај Е-пошта
среда, 25 јануар 2012
СОРОШ: АМЕРИЦИ ПРЕТЕ НЕМИРИ НА УЛИЦАМА
 
Амерички инвеститор Џорџ Сорош упозорио је да би светски економски систем могао да доживи колапс, а да САД очекују нереди

ВАШИНГТОН - Амерички `инвеститор над инвеститорима` Џорџ Сорош (81), рекао је да је ``у оваквим временима опстанак главна ствар", упозоривши да се ``свет суочава с најопаснијим периодом савремене историје - раздобљем зла".

Европа се суочава са потонућем у хаос и сукобе, рекао је он у интервјуу за амерички часопис "Њусвик", док за САД предвиђа немире на улицама и брутални одговор који ће драматично сузбити људске слободе.
 
Светски економски систем би чак могао доживети колапс, упозорио је Сорош пред одлазак у Давос на Светски економски форум.
 
"Тако тешку и озбиљну ситуацију у свету још нисам видео у својој каријери", указао је Сорош и додао да "нас чека изузетно тешко време , умногоме слично оном из 30-их година прошлог века у време Велике депресије.
 
"Суочавамо се са општим назадовањем у развијеном свету које прети да нас гурне у деценију стагнације или чак и горе од тога. Најповољнији сценарио је дефлаторно окружење, а најгори - колапс финансијског система", закључио је Сорош.
 
Сорош, који још увек држи рекорд у прављењу новца током једног јединог дана трговања, по први пут у својој 60-огодишњој каријери признаје и да није сигуран у шта да уложи новац.
 
"Врло је тешко оценити шта је исправно", рекао је он.
 
Сорош, који је 1992. у џеп ставио милијарду долара у трговању британском фунтом на такозвну "Црну среду", када је стерлинг изгубио 20 одсто вредности за мање од 24 сата, сада не повлачи оне потезе који би се очекивали од човека који препозна "кљакаву" валуту чим је види.
 
Он је дао подршку пољуљаном евру, позвавши јавно лидере еврозоне да учине све што су у стању да би осигурали опстанак те валуте. "Евро мора преживети јер би алтернатива - његова пропаст - довела до превирања које Европа и свет не могу да поднесу", рекао је Сорош.
 
Тај инвеститор је купио око две милијарде долара вредних обвезница еврозоне , углавном италијанских, од фирме за хартије од вредности "Глобал холдингс".
 
Сорош је сада више забринут за опстанак него за задржавање свог богатства.

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:363487-Soros-Americi-prete-nemiri-na-ulicama

Последњи пут ажурирано ( среда, 25 јануар 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.