header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Жива у храни, аспартам, генетски модификовани лосос и Монсанто Штампај Е-пошта
понедељак, 20 фебруар 2012

 Четири доказа да ФДА уопште не брине о људском здрављу

Основна мисија Америчке агенције за храну и лекове је заштита и унапређење људског здравља кроз низ прописа који обухватају широко подручје - од прехрамбених производа до фармацеутских лекова.Утемељена на посредничком деловању (или, у стварности, на озбиљним пропустима у том деловању), очигледно је да ова владина агенција показује потпуни недостатак поштовања према здрављу људи, а сасвим сигурно не обавља делатност унапређивања здравља. Наводимо 4 случаја где је ФДА поступила против људског здравља и сигурности.


1.ФДА игнорише чињеницу да се кроз храну која се конзумира, уноси жива!

Упркос томе што је имала приступ свим студијама, које су успут једва пронашле свој пут до портала јавних медија, ФДА очигледно не види ништа забрињавајуће у томе што вас канцерогена жива трује преко прехрамбених артикала. Присуство живе потврђено је у трећини од 55 популарних брендова хране и пића. Истраживања показују да највише изгледа да живу унесете у тело имате ако конзумирате прерађену храну или неки од мноштва напитака који садрже кукурузни сируп са високим процентом фруктозе. Ту се ова штеточина најчешће проналази, што забрињава посебно због чињенице да је нпр. просечан американац у 2008. конзумирао просечно 17 кг. производа који садрже кукурузни сируп са високим процентом фруктозе.

Упркос упозорењима стручњака који позивају ФДА да учини нешто по том питању, агенција још увек није реаговала. "Жива је токсична у свим облицима. С обзиром на то да је познато у којим количинама деца конзумирају производе са високо фруктозним кукурузним сирупом, требало би размотрити чињеницу да се појавио додатан, важан извор живе који се досад није узимао у обзир. Позивамо на неодложне промене у раду ФДА која треба да помогне да се заустави контаминација намирница живом, "рекао је у свом саопштењу за јавност, др Дејвид Валинг са Института за агрикултуру и трговинску политику, ко-аутор обе студије на ову тему.

 

2.ФДА покушава да прогура продају необележеног генетски модификованог лососа!

Већа риба је годину дана стари ГМО лосос, мања риба је годину дана стари природни лосос

2011. амерички конгрес предузео је легалну акцију против одобрења генетски модификованог лососа, блокирањем ФДА-овог одобрења, због забринутости за последице по људско здравље. Тражећи додатна истраживања, Конгрес је послушао упозорења стручњака о потенцијалној опасности од генетски модификованих творевина. Познат као AkuAdvantage, процес стварања одређене врсте рибе, укључује комбиновање генома узетих из друге врсте рибе. Одређене врсте слатководне рибе које у САД називају "pout" и имају ген који спречава смрзавање, мешају се с узгојеним геном Chinook лососа који расте 4 пута брже од обичног лососа. Новоузгојени лосос инжењерингом текође ће расти много брже.

Забрињава могућност да би ова ГМ риба могла да побегне са рибљих фарми и угрози генетски код лососа широм света. Што је најгоре, упркос свему ФДА уопште не намерава да размотри означавање ГМ лососа. То би значило да, без вашег знања можете конзумирати AkuAdvantage лососа, захваљујући потпуном игнорисању ФДА потенцијалних опасности и забринутости коју исказују и стручњаци и јавност.

 

3.ФДА допушта да канцерогени аспартам преплави намирнице!

Nutra Sveet или Aspartame (Аспартам) се налази у готово свим слаткишима, чоколадама, соковима, газираним пићима, а нарочито онима без шећера и дијеталне производима.

Свеприсутни вештачки заслађивач аспартам, обично налазимо у жвакаћим гумама, дијететским газираним пићима и све већем броју производа који се рекламирају као производи "без шећера". Аспартам, установљено је, делује штетно на људски организам, што поткрепљују студије које директно повезују конзумирање аспартама са растом тумора.
Једна студија посебно расветљава улогу аспартама као узрочника рака. Представљена од стране истраживачице Victorie Innes-Brovn, студија приказује 48 мишева на којима се вршио експеримент и код којих је 67% свих женских јединки развило тумор величине лоптице голфа, па чак и веће. Ни мушка популација није прошла најбоље с обзиром да је 21% мужјака такође добило рак. ФДА потпуно игнорише ове чињенице и допушта да се аспартам конзумира масовно, под различитим именима (NutraSveet, Ekual,...).

 

4.ФДА даје Монсанту потпуну слободу деловања!

Захваљујући ФДА (која забрањује природне и здраве производе), лобистима спремнима на демоцид и Монсанту (и сличним тровачима) постаје јасно зашто се уводи Codek Alimentarius

Не само што ФДА даје Монсанту политичку моћ без преседана у покушајима да прогура своју генетски модификовану храну кроз наше грло, него су им дали и зелено светло за контаминирање америчких млекарских призвода својим хормоном раста (rBGH) добијеним генетским инжењерингом. Ова супстанца повезана је са настанком рака дојке и рака гастроинтестиналних органа и забрањена је у 27 држава. На жалост, процењује се да је око 1/3 крава у САД третирано добијеним хормоном, што значи-ако живите у САД или једете америчке млекарске производе, велика је вероватноћа да ћете бити изложени деловању rBGH-а.

Можда ово има везе са чињеницом да су бивши радници Монсанта сад високо позиционирани у ФДА? Један од многих примера за то је Margaret Miler. Она је била задужена за припрему извештаја о rBGH, којим је Монсанто тражио одобрење за тај свој производ. Маргарет Милер је касније била задужена за оцену свог властитог извјештаја о rBGH као директорка задужена за људску безбедност и консултације при ФДА! Како се на тај начин штити и промовише здравство?

ФДА: Министарство здравља и помоћи људима - ма да, уопште нам се тако не чини!!!

Ово је врло кратка листа начина на који ФДА заправо угрожава здравство, уместо да га штити. Листа би се могла наставити унедоглед ако би поменули неколико лекова који су одбрени од стране ФДА, а који су били узрок многих смртних случајева, бројних пропратних ефеката и још много тога. Невероватно је да је велики проценат америчке фармацеутике произведен у прекоморским земљама, нарочито кинеским фабрикама које немају никакву регулацију у прописима, а које ФДА никад није посетила с намером да их прегледа.

Извор: „Матрикс ворлд“

Приређивач: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 20 фебруар 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 71 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.