header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Епископ Аристарх (РПЦ): Заједничка молитва с муфтијом приближава богу Штампај Е-пошта
петак, 24 фебруар 2012

 Епископ Кемеровске и Новокузњецке епархије Руске Православне Цркве Московске Патријаршије Аристарх, посетио је Духовну управу муслимана Кемеровске области, известила је 22. фебруара „Газета Кемерова“, позивајући се на службу за информисање управе Кемеровске области.

Епископ Аристарх се сусрео с муфтијом Тагиром-хазратом Бикчантајевим и муслиманима региона. Муфтија је говорио епископу о изградњи и уређењу џамије, као и о основним елементима муслиманског богослужења.

Лидери две конфесије су разговарали, такође, о учвршћивању мира међу припадницима разних конфесија, о спречавању екстремизма и тероризма и промовисању породичних вредности.

- Када се заједно молимо Богу, то нас чини ближим Богу и једни другима, - рекао је епископ Кемеровски и Новокузњецки  Аристарх. Међутим, ком конкретно богу приближива његова молитва с муслиманима, за коју је по канонима Православне Цркве предвиђено рашчињење, јерарх није прецизирао.

У знак сећања на сусрет, Тагир-хазрат је епископу Аристарху поклонио Куран, а он је заузврат представио муфтији књигу „Свети патријарси у Кузбасу“.

Последњи пут ажурирано ( петак, 24 фебруар 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 80 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.