header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Мистериозни подземни тунели испод Европе воде у непознато Штампај Е-пошта
понедељак, 16 април 2012

 Мистериозни подземни тунели, као што се недавно разјаснило крију се испод поља и шума у Европи. Од свега тога, истражени су врло мали делови, и  претпоставља се да се под европским државама налази мрежа путева и пећина.

Како је наведено, ови објекти су вештачког порекла и предпоставља се да су ископани око Х – ХIII века, и  њихова функција изазива научницима велику загонетку. Ако се претпостави да су ови тунели били ископани за феудална имања, то је немогуће јер се  већина њих завршава ћорсокацима. 

Више од 1000 оваквих тунела нађено је у Немачкој и Аустрији, а археолози сматрају да то није више од 10% свих постојећих у стварности. Неки су веома кратки од 20-25 м, али такође постоје дуги, више од 100 метара. На неким местима пронађена су врата са завртњима. 

Историчари су збуњени због ових подземних објеката – једно од објашњења је  да су то уточишта од ратова и пљачкаша, а можда се тамо крије тајни пагански храм, у коме су многобожци наставили  да се моле својим древним боговима. 

http://serbian.ruvr.ru/2012_04_15/71812803/

Последњи пут ажурирано ( уторак, 17 април 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 12 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.