header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Швајцарски екуменисти: Католичка и Православна Црква признају се међусобно за „Цркве-сестре“ Штампај Е-пошта
субота, 12 мај 2012

 У Фрајбургу, Швајцарска, у организацији бискупске конференције Швајцарске, 8. и 9. маја одржан је  екуменистички православно-католички сусрет. Водећи  римокатолички клирици сусрели су се с Асамблејом православних епископа.

У заједничком саопштењу председавајућих, римокатоличког бискупа Норберта Брунера и митрополита за Швајцарску Константинопољске Патријаршије Јеремије, - речено је да је главни циљ сусрета било „међусобно упознавање, молитва и размена пастирског и теолошког искуства“. „Католичка и Православна Црква, - каже се даље у документу, - признају се међусобно за Цркве - сестре“.

У току екуменистичког сусрета папски нуниције Антонио Менини награђен је „Сребрном ружом Светог Николаја“, за своје напоре на зближавању римокатолика и православних у периоду од 2002. до 2010. године, у коме је представљао Ватикан у Москви.

Извор: „Радио Ватикан

По материјалу са „Информ-религија“

Последњи пут ажурирано ( субота, 12 мај 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 20 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.