header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Саопштење поводом трагичног догађаја у центру „Сретење“ Штампај Е-пошта
субота, 11 август 2012

 Духовно-национални центар: „Св. Владика Николај“ из Јошеве под Цером са дубоким жаљењем је примио вест о тешкој трагедији у нашем комшијском Духовно-рехабилитационом центру „Сретење“. Са презиром смо сведоци нове медијске хајке на оца Бранислава Перановића и центар „Сретење“, поводом догађаја који још увек није у потпуности расветљен.

Исти ти медији са друге стране за више од петнаест година рада овога Центра нису објавили ниједну позитивну вест којих је било на стотине. Намерно се заборавља огроман број излечених наркомана, алкохоличара, презрених и понижених људи којима је отац Бранислав донео нову наду, извукао их из амбиса, вратио у друштвене токове и оно што је најважније преобразио их у нове људе.

   Отац Бранислав је прихватао најтеже случајеве који су отписани од стране државних органа, полиције, цркве а на крају и њихових родитеља. Мора се установити одговорност социјалних служби, судова и полиције који су допустили да нарко-дилери слободно шетају и препродају дрогу чак и по школским двориштима. Такође, поставља се питање шта су радили надлежни парохијски свештеници, епископи свих тих несрећника који су пропадали, наочиглед свих њих.

У случају евентуалног затварања центра „Сретење“ највећу штету ће сносити наркомани и њихове породице, као и сви они који су нашли духовни мир и уточиште од пошасти овога времена. Подржавамо напоре Епархије Шабачке која је разумела потребу оснивања овога центра за разлику од свих горе наведених. Позивамо све државне и црквене органе, као и медије, да рационално и одговорно приступе решавању тешког проблема овога друштва без хистерије и мржње према оцу Браниславу, који је до сада учинио много на његовом решавању.

Информативна служба

Духовно-националног центра: „Св. Владика Николај“

Јошева под Цером

015/849-268

064/477-4496


Последњи пут ажурирано ( субота, 11 август 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.