header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: О врху СПЦ и Хашком трибуналу (фото) Штампај Е-пошта
уторак, 20 новембар 2012

 ПРЕДАЈТЕ СЕ, СЕДЕ ГЛАВЕ!

Као и много пута до сада, врх СПЦ оштро реагује на светске неправде које се чине њиховој српској пастви тек кад сачекају да виде реакције домаћих политичара. Оштро осуђују Хашки суд зато што је пустио ратне злочинце, Готовину и Маркача, које је на слободу пустио амерички послушник, Теодор Мерон. Па још грде и хрватске бискупе, који су одушевљено дочекали своје и служили у њихову част мису захвалницу.

Ту је најгрлатији епископ бачки Иринеј Буловић, који мисли да су Срби толико глупи да су заборавили да је лично он, Буловић, спречио патријарха Павла, августа 1995. године, после „Олује“, да се обрати народу у храму Светог Саве, правдајући се патријарховим „умором“, а да и не говоримо о том истом Буловићу који се молио Богу за јединство „цркава“ када ће папа, макар по части, опет бити на челу јединствене „цркве“. Да и не говоримо о том истом Буловићу који је ишао да дочека папу римског у Осијеку 1998, који га је неколико пута смерно обилазио са својим сабратом, митрополитом Амфилохијем, који је довео Јуру Зечевића, стручњака Хрватске бискупске конференције за екуменизам на Богословски факултет у Београду, да предаје студентима на постдипломским студијама, који се сликао, док је разговарао са овим истим бискупима, под „иконом“ њиховог свеца Алојзија Степинца, који даје папистима нафору, уводи кардинале у олтар као да су православни епископи, и тако даље, и томе слично.

Водећи српски екуменисти, епископи Иринеј Буловић и Амфилохије Радовић, у посети "Његовој Светости" (како римског архијеретика назива доживотни Портпарол СПЦ) 2003.године
 
 Еп.бачки Иринеј испод портрета надбискупа геноцида Алојзија Степинца; толико о патриотизму носиоца папиног крижа и бискупског прстена; фото: "Новинар.де"
 
Свој међу својима... То је та иста "сестринска црква" која служи свечане мисе за ратне злочинце и србоубице.
 
" ...Ми смо били, морам то да нагласим, импресионирани током тих разговора добром обавештеношћу и жељом Његове Светости (римског папе- прим. "Борба за веру") да прати до у појединости живот и проблеме наше цркве и других православних цркава. Из питања која је постављао то се могло видети и осетити. Наравно, наши одговори су били аналогни и ми смо са узбуђењем у души, констатовали управо то, да у нама не види неке странце, неке мање вредне хришћане. То је показао поклоновиши нам и епископски крст који даје римокатоличким бискупима и један од његових блиских сарадника нам је касније рекао, једноставно, братски, с љубављу: "Немојте мислити, да је то само куртоазија. Да је куртоазија, добили сте нешто друго, можда, на поклон књигу или нешто пригодно. Али, пошто сте добили крст и прстен то вам је порука да у Вама види законите епископе цркве Христове као што види у својим бискупима. Нас је тај чин још више гануо."
(Из говора еп. бачког Иринеја одржаног 2003.године, у Катедрали Блажене Дјевице Марије на Неимару, на свечаној академији поводом 25. годишњице папе Ивана Павла Другог).
 
 
Прослава Патрона епархије бачке у Апатину 26. 9.2009.;
дељење нафоре јеретицима из "сестринске цркве"  (како "цркву у Хрвата" називају српски екуменисти).
 
 Прослава Патрона епархије бачке у Апатину 26. 9.2009.;
формални патријарх српски, Иринеј, недавно рече да се разговори са Македонском Православном Црквом могу водити само по канонима, па га питамо: по којим канонима се српски екуменисти моле са разноразним белосветским јеретицима и расколницима и допуштају истим да улазе у олтаре наших светих храмова?

Ту је и његов саборац из доба покушаја смењивања патријарха Павла, владика Григорије, који је 2005. позвао Караџића и Младића да се предају Хагу, и појавио се на насловној страни антисрпских новина званих „Време“ са тим позивом.

Image

Српске владике, за разлику од хрватских бискупа, потпуно су се одрекле Срба у Хагу, и сву бригу око њих препустили једном једином свештенику. Баш њих брига за Србе у Хагу – они брину за своје фотеље, и како ће се обрачунати с непослушнима. Хрватски бискупи су редовно читали молитве и служили мисе за своје у Хагу, носили им поклоне и посећивали их, давали паре за одбрану. А наши, на челу са Буловићем, да се Власи не досете, издају саопштењца. Ми јесмо овце Христове, али нисмо овце у главу, кажу им Срби који су остали Срби. Видимо да су домаћи екуменци – новотарци јадни родољуби, за разлику од њихових колега, бискупа, који су изузетни домољуби.     

Доживотни Портпарол, Буловић, епископ бачки, бечки и неформални патријарх српски, требало би да нас обавести о правим темама: рецимо, зашто владика крушевачки Давид, човек који никад није могао да постане ни јерођакон, јер је патријарх Павле знао његове канонске сметње, и даље злоставља сестринство Љубостиње и шаље своје гориле да претресају манастир. Или зашто, поменути Давид, режисер, издаје обавештење - забрану служења Свете Литургије радним данима у Епархији крушевачкој, што је директан удар на свештенство и монаштво ово епархије, пут ка њиховом раслабљавању и „разоружавању“ управо сада - док траје духовна Армагедонска битка.

 

Епископ крушевачки Давид;

патријарх Павле је знао за његове канонске сметње да постане епископ

Или, зашто он међу Србе у Беч доводи своје верне слуге који српском народу служе на немачком, а потчињава Србе у Бечу цариградском епископу, који тражи чак и да се веронаука изводи на немачком. И још – до када ће се поносити бискупским прстеном који му је поклонио „свети отац“, онај што је благосиљао „Бљесак“ и „Олују“. И до када ће му бити дражи паписти од православних Срба које сургунише од када је стекао своју огромну моћ, од теологије до медија, у којима је моћнији, преко свог послушника, владике Порфирија у РРА, од Александра Тијанића. И да нам каже, гласно и јасно, зашто је довео Juru Zečevića, tajnika Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i istaknutog ekumenskog djelatnika на српски и некад православни (а сад Зизјуласов) теолошки факултет у Београду.

ЛАЖИ ВИШЕ НЕЋЕ ПРОЋИ! NO PASSARAN! Срби јесу напаћен народ, али нису  глуп народ. Као што рече Линколн: “Све људе можете варати неко време. Неке људе можете варати све време. Али не можете све људе варати све време“. У ову, трећу категорију, спадају и посетиоци „Борбе за веру“.                           

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 27 новембар 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.