header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ИНТЕРВЈУ arrow Уредништво: Најава низа интервјуа на „Борби за веру“
Уредништво: Најава низа интервјуа на „Борби за веру“ Штампај Е-пошта
понедељак, 04 фебруар 2013

Од самог оснивања „Борбе за веру“ старали смо се да овај сајт буде слободан и отворен за изношење различитих ставова, да би се у духовном животу српског народа дошло до црквоградилачких полазишта. Као што наши посетиоци знају, увек смо објављивали прилоге разних аутора, чак и наших нејжешћих опонената, ако им је циљ био дијалог на општу корист. (То се, између осталог, могло видети и у најновијем периоду, када смо се трудили да објавимо сва битна писма из Македоније, било да су у њима изношени ставови бугарске или македонске стране. Драго нам је због тога, јер се тиме, очито, нико у Србији не бави, иако у Македонији живе наша православна браћа).

Нашег уваженог сарадника, г. Владимира Димитријевића, иначе сарадника низа националних листова и интернет сајтова, замолили смо да се обрати уредницима сајтова на којима објављује своје текстове, али и другим угледним интелектуалцима са којима сарађује, и постави им питања (с обзиром да се и сам бави том, црквено-националном тематиком), чији је циљ да се наша актуелна црквено-национална суморна стварност осветли и дође до конструктивних предлога за решавање и превазилажење стања које је управо господин Димитријевић дефинисао као „туча у мраку“.

Господина Димитријевића, који се љубазно одазвао нашој молби, на чему му овом приликом срдачно захваљујемо, такође смо замолили да у циљу још ефикаснијег рада „Борбе за веру“ свим својим саговорницима постави питање: Шта мислите о сајту 'Борба за веру' и његовом раду“.

Питања су послата на низ електронских адреса, и ми очекујемо одговоре, које ћемо објављивати по реду пристизања. Надамо се да ће разговори који следе бити још један допринос нашем црквено – народном дијалогу у тешким тренуцима српске историје, над којом, ипак, бди Бог и Небеска Србија. Господе, благослови!

Последњи пут ажурирано ( недеља, 31 март 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.