header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Подсећање: Уредништво: Васкршња афирмација „независног Косова“ од стране српских екумениста Штампај Е-пошта
недеља, 05 мај 2013

 Колико су заиста искрена залагања екуменистичког врха СПЦ против признавања „независног Косова“, види се и из поступка Саве Јањића, игумана манастира Дечани, десне руке владике Теодосија, узурпатора трона епархије рашко-призренске (ова двојица су, иначе, главни промотери екуменизма и новотарства и прогонитељи правоверја на светој српској земљи Косову и Метохији). Наиме, Сава Јањић је данас на свом Твитер профилу поставио следећу вест: Presednica Kosova gdja. Jahjaga posetila man. #Decani i cestitala Vaskrs"

 Заједно са "председницом" Атефете Јахјагом у манастир Високи Дечани дошли су и командант Кфора Фолкер Халбауер и амбасадорка САД у Приштини Трејси Ен Џекобсен.

 Дечански калуђери, на челу са Савом Јањићем, још раније су признали тзв. „независно Косово“, што су на делу и показали, у мају прошле године, затраживши косовска документа.

 

Екуменисти су религијски глобалисти, упрегнути у јарам антихристовских сила чији је циљ стварање једне светске државе на челу с антихристом, чије ће опште признавање за владара целог света бити повезано с признавањем њега од стране свих народа за јединог духовног поглавара свих религија. Зато је српским екуменистима стало до српске свете земље, Косова и Метохије, колико и до лањског снега. Јер, несумњиво је да Сава Јањић, миљеник светских глобалиста (од којих је многе угостио у Дечанима), не би могао отворено да ради на афирмацији тзв. „Републике Косово“ без подршке екумениста из врха СПЦ. Није нимало чудно што су у овогодишњој васкршњој посланици СПЦ Косово и Метохија поменути у само пола реченице, уместо да се томе посвети цела посланица.

"Председница" Косова са Савом Јањићем у Дечанима 5.5.2013.

Поновићемо, по ко зна који пут: сва бомбастична квази патриотска реторика српских екумениста и новотараца, само је позоришна представа за лаковерне и недовољно упућене. Како не би кога обманули, док не принесу плодове достојне покајања, опомињимо се речи Његошевих:  И посад му не бих вјеровао, млијеко је да ријече бијело“.

Уредништво

Последњи пут ажурирано ( среда, 29 август 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.