header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Вавилонска пометња међу српским екуменистима - поново Штампај Е-пошта
петак, 10 мај 2013

 Патријарх се оградио од ЈАВНОГ НАСТУПА МИТРОПОЛИТА Амфилохија И ВЛАДИКЕ АТАНАСИЈА

У име Цркве и своје лично име патријарх Иринеј оградио се од свих изјава и чињења митрополита црногорско-приморског Амфилохија и пензионисаног владике Атанасија Јефтића на данашњем протесту на београдском Тргу Републике.

Патријарх Иринеј оградио се у своје име и у име Цркве од свих изјава и чињења митрополита црногорско-приморског Амфилохија и пензионисаног владике Атанасија Јефтића на данашњем протесту на београдском Тргу Републике против бриселског споразума.

"Митрополит Амфилохије ме је питао да служи молебан у храму и ја сам се са тим сагласио. Све друго што је чињено ван храма је његова лична ствар и његов лични иступ иза којих не стојим ни ја, ни Синод, ни Црква", рекао је патријарх Танјугу.

Митрополит је на протесту против бриселског споразума служио молебан током којег се помолио "за упокојење Владе, Скупштине Србије и погинуле на Косову и Метохији".

Фото: Танјуг

Патријарх је рекао да га је и Владика Атанасије, преко једног од службеника Патријаршије, питао да ли може да буде са тим народом на протесту.

"Ја му на то питање нисам одговорио и он није имао моју дозволу да наступи у граду Београду", рекао је патријарх Иринеј.

Фото: Танјуг

Умировљени владика Атанасије (Јевтић) рекао је, говорећи о државном врху Србије, да су "ова тројица на власти издајници који верују у гаранције НАТО-а". "(Премијер Ивица) Дачић каже да је за реалну и земаљску политику, не интересује га небеска, тако је говорио и (убијени премијер Србије Зоран) Ђинђић, а како је завршио нека Бог суди", рекао је Атанасије.

  Извор: ТАНЈУГ / БЕТА

Последњи пут ажурирано ( субота, 11 мај 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.