header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Иринеј изневерио Србе са севера Штампај Е-пошта
четвртак, 17 октобар 2013

 Позив патријарха српског Иринеја, а посебно чињеница да је упућен из Пећке патријаршије, Србима на Косову да изађу на изборе које организује влада Хашима Тачија, охрабрио је заговорнике изласка на биралишта 3. новембра, који очекују већи одзив, али и огорчио све оне који се залажу за бојкот и верују да излазак Срба на изборе које је расписала Атифете Јахјага води северни Космет у Велику Албанију.

- У шоку смо, још не можемо да се саберемо, патријархов позив погодио нас је као гром из ведра неба, надали смо се да нас бар црква никада неће оставити на цедилу. Народ је збуњен и забринут, зар и колевку Србије треба потезом пера да изгубимо, лично сам огорчен - каже Златибор Ђорђевић, председник Удружења Стара Србија у Лепосавићу. Он наглашава да ће народ севера, између позива за излазак на изборе, макар био и патријархов, и свог опстанка у Србији, изабрати бојкот косовских избора и опстанак у Србији.

- Патријарх је злоупотребљен, ово је само његов лични позив из кога не стоји и Синод српске православне цркве. Жалосно је да је овакву поруку послао из Пећке патријаршије. Да ли се запитао где ће његов наследник отићи у Патријаршију кад буде у Великој Албанији - каже Стеван Божовић, доскорашњи председник Скупштине општине Зубин Поток. Он је сигуран да патријархов позив, бар у општини Зубин Поток, неће извести на изборе ни једног човека више, јер српски народ неће најбоље штоима да жртвује за албанску државу.

 

- И 2002. године тадашњи председник Србије Војислав Коштуница и покојни патријарх Павле позвали су нас да изађемо на косовске изборе. Ми нисмо изашли и показало се да нисмо погрешили, али тада смо имали далеко веће могућности да коригујемо грешке, јер тзв. Република Косово још није била проглашена. Сада српски народ нема шансе за неку корекцију. Ако изађе на изборе, српски народ потписује крај Србије на овим просторима - каже Божовић.

 

Многи са севера још не могу да верују у патријархов чин.

 

- Шта му је требало све ово, ако већ не може или неће да нам помогне, зашто нам одмаже. Ово је шамар свима нама који смо се 13 година борили за слободу и достојанство Србије, ово је пљување по нашој борби и свима онима који су животима, мецима, сузавцем и пендрецима платили своју борбу против шиптарских терориста - додаје Драган Милисављевић, студент из Косовске Митровице. 

Недостојан чин

СНП Наши осуђују позив Иринеја и траже да се повуче са трона и
препусти га "способнијем".

- Отворени позив Србима да гласају на изборима Хашима Тачија шиптарског терористе и издајника који је умешан у препродају органа Срба, је чин недостојан српског патријарха. Крајње је време да одлучите ко сте, да ли сте патријарх Српски или послушник странака на власти - наводе СНП Наши...

www.vesti-online.com

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 17 октобар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 66 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.