header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Против тројице патријаршијских екумениста поднете кривичне пријаве због злоупотребе ауторских права Штампај Е-пошта
среда, 23 октобар 2013
        Сумња се да су учинили кривична дела за која закон прети тешким затворским казнама до 5 година, с обзиром на то да настала штета превазилази милионски износ у динарима

         Против одговорних лица из СПЦ и новина “Православље” поднете кривичне пријаве за дела против ауторских права.

Кривична пријава против Радомира Ракића и Александра Ђаковца из Београда, одговорних уредника новина СПЦ “Православље” и Информативне службе СПЦ, због злоупотребе ауторских права, поднета је Вишем Јавном Тужилаштву у Београду и запримљена је 11.10.2013. године под бројем КТ/ БКТ-84/13.

Због истих кривичних дела поднета је пријава против Ивана Цветковића, свештеника СПЦ из Крушевца.

Поп Иван Цветковић (први слева) - уредник сајта екуменистичко-новотарских екстремиста "Поуке.орг"
Фото: novinar.de

Пријављени су одговорна лица из Патријаршије Српске Православне Цркве у Београду и СПЦ у Крушевцу и сумња се да су починили кривична дела “Повреде моралних права аутора”, “Неовлашћеног коришћења ауторских дела” и кривичног дела “Неовлашћеног мењања или уклањања електронске информације о ауторском делу”.

Именовани одговорни уредници СПЦ су без знања и дозволе аутора и власника објавили и користили на интернет сајту СПЦ и званичним новинама СПЦ “Православље” целу серију ауторских фотографија насталих приликом посете српског патријарха Иринеја Чикагу 2012. године.

Поп Александар Ђаковац - некадашњи уредник пропалог екуменистичког сајта "Верујем.орг" и један од водећих српских екумениста и новотараца
Фото:  plus.google.com

Зато се сумња да су учинили кривична дела за која закон прети тешким затворским казнама до 5 година, с обзиром на то да настала штета превазилази милионски износ у динарима.

Ауторске фотографије су украдене са интернет сајта аутора и са истих су намерно уклоњена обележја аутора и власника фотографија, студија Wedding Videology. Тако су објављене у новинама СПЦ, али без обавезног навођења имена аутора и власника фотографија, како то закон изричито налаже.

- Ово је иначе један од ретких примера разумевања тужилаштва и судова у заштити закона и ауторских права и против намерног кршења ауторских права на интернету и у штампи, те зато представља значајан корак у спровођењу закона у области злоупотреба савремених технологија и интернета у Србији – саопштено је из “Wedding Videology” из Чикага.

Извор: Телеграф.рс

На фотограгифији у наслову протођакон Радомир Ракић (фото: pravoslavlje.spc.rs)

Напомена Уредништва "Борбе за веру": опремање текста фотографијама и напомене испод фотофрафија наше.

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 23 октобар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 68 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.