header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Подсећање: Екуменистички врх СПЦ одликовао у Дечанима лобисту србоубице Рамуша Харадинаја (фото) Штампај Е-пошта
петак, 29 новембар 2013

 Патријарх Иринеј у манастиру Високи Дечани одликовао је бившег амбасадора Норвешке у Приштини Орденом Светог Саве првог реда, иако је он тражио да се командант ОВК ослободи из Хага

Орденом Светог Саве првог реда патријарх српски Иринеј у Дечанима одликовао је бившег амбасадора Норвешке у Приштини Јохана Квалеа, и то за допринос у залагању да Краљевина Норвешка подржи изградњу призренског конака у манастиру.

Квале је у својству приватног лица пре три године позвао Хашки трибунал да пусти на слободу лидера Алијансе за будућност Косова Рамуша Харадинаја против кога је била подигнута оптужница за злочине над притвореницима у логору ОВК у селу Јабланица код Дечана, од марта до септембра 1998. године./.../

Фото: Фејсбук / архимандрит.сава, АП/Танјуг

Подсетимо, у писму које је својевремено Квале послао Трибуналу, између осталог, пише:

- Косово је нова држава која покушава да нађе пут ка потпуно развијеној парламентарној демократији, а Алијанса за будућност Косова је једина опозициона партија на Косову која има јасан профил, пре свега захваљујући Харадинају – оценио је Јохан Квале.

Ордење Светог Саве првог реда Синод СПЦ је поред Квалеа доделио и Влади Краљевине Норвешке, у чије име је орден примио амбасадор Норвешке на Косову и Метохији Јан Брату, Европској комисији (орден примио Самуел Жбогар) и Канцеларији за КиМ Владе Србије (орден примио Александар Вулин).

Ову информацију и фотографије поделио је на својој Фејсбук страници и игуман манастира Високи Дечани Сава Јањић.

Извор: “Телеграф

Последњи пут ажурирано ( уторак, 28 август 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.