header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow АНТИЕКУМЕНИЗАМ arrow Јеретичко безумље: Пастор дозволио парохијанима да на службу долазе голи
Јеретичко безумље: Пастор дозволио парохијанима да на службу долазе голи Штампај Е-пошта
петак, 14 фебруар 2014

 Према Светом Максиму Исповеднику „истина одређује суштину“ ума. Уколико човек усвоји лаж  - јерес, мења се и човеков ум, јер лаж постаје његова суштина. Тада се мења и активна пројава ума – разум, и човек губи здраво, исправно расуђивање. Човек се тада више не уподобљава Богу, већ оцу лажи (Јн. 8,4). Ову истину потврђују својим делима јеретици, о чему сведочи и вест у наставку. Нажалост, својим циркузантским поступцима и безумљем, српски екуменисти и новотарци увелико хватају корак с белосветским јеретицима.

Како преноси The Daily Mail, у америчкој држави Вирџинија свештеник је дозволио верницима да посећују његове проповеди наги. Он се, притом, позива на Библију, где је речено да су Адам и Ева били наги, чега се нису стидели, пише РТ. Пастор Ален Паркер изјавио је за Daily Mail да је ову одлуку без преседана донео зато што друге парохије велику пажњу посвећују одећи. Он, напротив, помаже људима да превазиђу ове рецидиве материјализма, што ће их учинити истински слободнима. Осим тога, по његовим речима, у свим кључним моментима, описаним у Библији, човек је представљен нагим: на пример, у време распећа или васкрсења Исуса Христа.

Нагота, по замисли пастора, треба да опомиње вернике да су сви једнаки и када су обучени. „Ако нас је Бог створио таквима, шта ту онда може бити лоше?“, чуди се Ален Паркер. Но, без обзира на то што су парохијани добили дозволу за обнаживање, и што их пастор сопственим примером учи да се не стиде своје голотиње, многи ипак више воле да у храм долазе обучени. Треба истаћи да се у поменутом храму у обнаженом виду обављају и обреди венчања. При том се не обнажују само особе које се венчавају, већ и гости. Њих позивају да збаце одећу са себе пре него што младенци изговоре заклетву на верност.

Свети Теодосије Кијево Печерски, утемељивач руског монаштва и један од најслављенијих Светитеља прослављених од стране Руске Православне Цркве, у свом „Завештању“, написаном у 12. веку Великом Кијевском кнезу Изјаславу, између осталог каже:

 „Вери латинској (римокатоличкој) не прилазите, не придржавајте се њихових обичаја, бежите од њиховог причешћа и сваког учења и гнушајте се морала њиховог.“

Фото: http://news.yahoo.com

Приређивач: „Борба за веру“

 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 16 фебруар 2014 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 59 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.