header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Екуменистички контакти и молитве: папа Фрањо и патријарх Вартоломеј сусрешће се у мају у Јерусалиму Штампај Е-пошта
среда, 26 март 2014

 Римски папа Фрањо и вођа „православних“ екумениста константинопољски патријарх Вартоломеј сусрешће се у мају месецу у Јерусалиму, где ће одржати заједничку молитву за јединство хришћана и очување хришћанског присуства на Блиском Истоку.

О овоме је, у интервјуу РИА „Новости“, говорио званични представник Ватикана префект Конгрегације за источне Цркве аргетински кардинал Леонардо Сандри.

 „Педесет година после историјског сусрета у Јерусалиму између папе Павла VI и васељенског патријарха Атинагоре, тамо ће се сусрести папа Фрањо и патријарх Вартоломеј“, - рекао је кардинал. По његовим речима, том сусрету присуствоваће такође и представници других хришћанских цркава, између осталог Јерменске апостолске цркве, Грчке и Руске Православне Цркве.

 „Наравно, боравак папе Фрање у Јерусалиму и његов сусрет с патријархом Вартоломејем биће повод за заједничку молитву за јединство хришћана“, додао је саговорник агенције.

 Још раније је објављено да ће папа Фрањо боравити у Светој земљи од 24. до 26. маја 2014. године, којом приликом ће, између осталог, посетити и Јерусалим.

Последњи пут ажурирано ( среда, 26 март 2014 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 33 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.