header image
НАСЛОВНА СТРАНА
„Српски либерални савет“, саопштење: Захтев против „Гласа концила“ Штампај Е-пошта
петак, 22 август 2014

 Због омаловажавања жртава логора Јасеновац и Јадовно, Српски либерални савет тражи забрану растурања јулског броја Гласа концила (насловна страна "Гласа концила" од 27. јула 2014.)

Српски либерални савет захтева хитно доношење решења о забрани растурања „Гласа концила“ број 2092 од 27. јула 2014 на подручју Републике Србије, због чињенице да се у њему врши нацистичко-проусташка пропаганда и омаловажавају жртве усташких логора Јасеновац и Јадовно, пре свега Срби, Јевреји и Роми.

У већем броју верских објеката Римокатоличке цркве на подручју Србије (пре свега у Војводини) растура се недељни лист „Глас концила“, орган Загребачке надбискупије. У броју 2092 тог листа од 27. 7. 2014 објављен је интервју новинара Томислава Вуковића са усташко-нацистичким пропагандистом и квазиисторичарем Младеном Ивезићем, „Идеологијска и дневнополитичка улога јасеновачког мита“. Суштина тог нацистичког трактата је: у Јасеновцу је било „..највјероватније око 1000, умрлих од свих узрока, највише наравном смрћу...“. Исто тако, број усташких жртава у Јадовном је из 50.000 – 80.000 сведен на највише 500 (иако је именом и презименом идентификовано преко 40.000 жртава логора Јадовно - Паг).

С обзиром на извор, нисмо запрепаштени бестијалним ниподаштавањем  стотина хиљада усташких жртава, пре свега жртава „расног чишћења“: Срба, Јевреја и Рома, али и свих других антифашиста убијених од најкрвавијих злочинаца на тлу Европе и јединих у свету који су имали чак и посебан дечији логор. Запрепаштени смо чињеницом, да такав лист може да се расрарчава на тлу Републике Србије.

Скрећемо пажњу да је недавно исти аутор објавио нацистички трактат у облику књиге „Титов Јасеновац“ (промоцију су организовали језуити у Загребу, у великој дворани своје резиденције), па се може очекивати распарчавање и те монструозне небулозе.

П.С. Захтев је послат медијима, надлежним органима Србије као и амбасадама земаља Русије, Америке и Европске уније

Српски либерални савет

Београд, Узун-Миркова 3а

тел: 062 120 90 36

meil: Ова адреса је заштићена од робота. Потребан вам је Јава-скрипта да би сте је видели.

Извор: balkanmagazin.net

Последњи пут ажурирано ( петак, 22 август 2014 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 11 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.