header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Мозговој: Путине, пијемо шампањац кад ослободимо Кијев! Штампај Е-пошта
понедељак, 01 септембар 2014
        Један од лидера Луганске народне Републике (ЛНР), Алексеј Мозговој, поручио је да је циљ армије ЛНР да ослободи Кијев и свргне олигархијски режим Украјине, преноси агенција Регнум.

„Наш план је улазак у Кијев. Што се тиче тога што нас пита Владимир Владимирович Путин да уђемо у преговоре, наше мишљење је да нема преговора с кијевским властима, јер је то погрешно. Наш циљ је да свргнемо олигархијски режим у Кијеву и створимо Новорусију. Надам се да ћемо 31. децембра заједно с Владимиром Владимировичем Путином пити шампањац у част рођене државе Новорусије, а Украјинце поздрављати ослобођењем од олигархије.“ – каже Мозговој.

Прекид ватре у Донбасу је могућ само у условима пуне победе над олигархијским кијевским режимом, поручио је Мозговој.

„С ким да се договарамо, о чему да причамо? Само победа. Ствари ће у супротном да се отегну у недоглед. Ставићемо тачку и створити нормалну државу, нормалну власт и нормалан живот за народ, а не за олигархију и чиновнике.“ – каже Мозговој.

Сличну ствар је у Москви рекао Павел Губарев, народни гувернер Доњецка, назвавши предлог украјинског председника бесмисленим, али и Сергеј Лавров, шеф руске дипломатије, који је рекао да се предлог Петра Порошенка састоји у томе да „устаници предају оружје и сачекају да буду побијени“.

Извор: Правда

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 01 септембар 2014 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.