header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Архиепископ горловски и славјански Митрофан: Ђаво клевеће Цркву и жели да ње не буде Штампај Е-пошта
недеља, 14 септембар 2014

 На празник Светог благоверног кнеза Александра Невског, 12 септембра, Архиепископ горловски и славјаски Митрофан је уз саслужење свештенства те Епархије одслужио Свету Литургију у Алекандро-Невској саборној цркви у Славјанску, саопштава сајт Горловске и Славјанске епархије.

Архиепископ Митрофан се присутнима обратио архипастирском беседом, у којој је скренуо пажњу на то да је један од главних животних задатака Светог кнеза Александра Невског био да сачува Цркву у Русији и православну веру у тешким историјским условима.

„Ми данас видимо да страда наш народ, а заједно са њим страда и Православна Црква. У последњим данима и овде, у Славјанску, и у Красном Лиману, и у другим градовима наше Епархије напади на Цркву и свештенослужитеље од стране медија, који служе не истини већ новцу који добијају да би измишљали оно што у стварности не постоји, постали су учесталији.

Црква је изложена нападима и од стране гркокатолика и тзв. Кијевског патријархата, који покушавају од ње да направе конфликтну страну и да је представе готово као подстрекача борбених дејстава. Али ако пажљиво погледамо изјаве, проповеди и обраћања Светог Синода наше Цркве, јерараха, свештенства, а затим и оно што говоре представници тзв. Кијевског патријархата и унијати, онда ћемо моментално увидети да на рат и борбена дејства позивају управо они, а да Православна Црква све време позива на мир, праштање и трпљење. То је чињеница која се не сме оспорити.

Ђаволу се не свиђа то што Црква обједињује народ, што сакупља оно што је разбијено и измирује оне људе који су у међусобној завади. Он Цркву клевеће и жели да ње не буде. Али Господ је рекао: „Сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати“. Он је такође запазио да, с једне стране, то значи да ће се против Цркве водити рат, али и то да, с друге стране, Глава Цркве — Христос — неће дозволити да она буде побеђена“.

За време богослужења ђакон Михаил Фоменко рукоположен је у чин свештеника, а након Свете Литургије обављена је литија око храма.

Са руског Наташа Јефтић

http://www.pravoslavie.ru/srpska/73589.htm

Последњи пут ажурирано ( недеља, 14 септембар 2014 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.