header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Епископ Лонгин (Жар): САД уживају у крвопролићу у Украјини; не помињите проклетнике на Литургији! Штампај Е-пошта
четвртак, 18 септембар 2014
       Владика Лонгин (Жар), Епископ банченски, викарни епископ Епархије черновицке (Украјинске православне цркве Московског патријархата), кога зову „оцем четиристо сирочића“, одржао је оштру беседу против рата у Украјини и руководства те државе, које је назвао „проклетницима“ и „слугама сатане“. Осим тога, владика је позвао верујуће Украјинце да не шаљу своју децу у смрт, јер то је у супротности са православном вером.

Епископ Лонгин о мобилизацији

Позивам вас да будете уједињени и не шаљете своју децу у смрт. Наша православна вера не дозвољава нам да се убијамо међусобно. Они и желе да наши људи, који су живели у миру и са Богом, гину ради њихових политичких интереса, ради оних који штите свој бизнис и руководеће положаје.

Драги моји, није вам дозвољено да пуцате и убијате. Бог даје живот, Он га и узима. Украјински лидери су изјавили да је „православна вера највећи непријатељ Украјине“. Тако им диктирају странци који не подносе истину, јер су слепи.

О жртвама конфликта у Украјини

Како је могуће да неко узме оружје и пуца у Божију творевину? Они, као и ви, имају мајке, жене, децу. Зашто нас присиљавају да се убијамо? Све тајно биће јавно: погинуле су хиљаде и десетине хиљада људи, а они говоре о стотинама. Не благосиљам одлазак у рат. Позивамо вас на мир.

Убијено је око десет хиљада војника, а њихове мајке не знају да они више нису међу живима. Не занима ме политика, али говорим вам са болом, ово није рат против непријатеља, већ међу нама самима. САД желе да виде како православни убијају једни друге, док они једу, пију, веселе се и радују томе што се на светој земљи пролива крв.

О учешћу САД и Запада у конфликту

Они ће платити за ту крв, која се налази на њиховим рукама и одећи. Све то је дело проклете Европе, за коју су нам свети оци говорили: „Не поклањајте се зверовима“, и Американаца, који где год се умешају сеју мржњу и крвопролиће. Сада су се измакли и уживају у проливању крви наших хришћана.

Браћо, сви осећамо да се налазимо на прагу трећег светског рата. Због тога вам говорим: покајте се! Благодарим свима вама из села Буковине, због тога што сте се пробудили. Томе смо призвани сви: ми нећемо да шаљемо своју децу у смрт!

О садашњим лидерима Украјине

Никада нећу помињати на Божанственој литургији проклетнике који воде ову земљу, те невернике, који немају страха Божијега, који седе у својим фотељама и издају наређења о убијању. Остаје нам само једна молитва: Господе, ако још желиш, просветли их, јер их је обузела тама и преисподња. Њима ништа није потребно осим крвопролића и у томе налазе задовољство. Сатанисти! Слуге лукавога. Ако се не зауставе, зауставиће их Бог, али то ће онда бити велико страдање.

Извор: http://www.taday.ru/

Превод и припрема: екипа ФБ странице „Православље живот вечни“

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 84 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.