header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Протојереј др Жарко Гавриловић: Долазим на анти-геј параду Штампај Е-пошта
субота, 27 септембар 2014

 Први и највећи борац из клира СПЦ против содомитске пошасти у Србији, отац Жарко Гавриловић,  упркос својим годинама (81) и тешкој болести, најавио је учешће у протесту који ће бити одржан против параде содомита. У наставку преноси вест о томе са сајта „Телеграф“. 

Ја сам тешко болестан, и можда за време одржавања ужасног чина будем у болници, али ако тако не буде, планирам да дођем на анти-геј параду. Сваке године је све горе и горе па су сада и државне институције окренуте ка одржавању те срамне манифестације. Бићу срећан ако се издигнемо изнад њих и покажемо да се не слажемо с њима - истиче Гавриловић.

Он оцењује да је стање у нашој земљи веома тешко и да се константно сервирају погрешно вредности.

Уместо да су у цркви, омладини се пропагира да учествују у болесним манифестацијама, мало је оних који би да се побуне против тога - оцењује он.

Подсетимо, Жарко Гавриловић који је предводио нападаче на геј параду 2001. године која је завршена насиљем. Био је и у групи која је протествовала против изложбе ”Ецце Хомо” одржаној у Центру за културну деконтаминацију, певајући црквене песме и држећи крстове и иконе.

Фото у наслову:  Литија против параде содомита, септембар 2013; на челу литије - отац Жарко Гавриловић

По материјалу са сајта „Телеграф“

Последњи пут ажурирано ( субота, 27 септембар 2014 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 4 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.