header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Владимир Димитријевић: Шта ће читалац прочитати? Штампај Е-пошта
петак, 10 октобар 2014

 Ове, 2014, 3. октобра, објавио сам, у „Вечерњим новостима“, текст „У одбрану разума“, у коме пишем: „Потписујући писмо у одбрану патријарха Иринеја, нападнутог због „нетолеранције“ према ЛГБТ популацији, имао сам пред собом чињенице. Јасне и немилосрдне. У Србији је, од пописа 2002. до пописа 2011, мање (без рата, без санкција!) 400.000 становника - неки су отишли ван земље, други под земљу. Сваке године умире 30.000 људи више него што их се роди. Уместо да се милион евра уложи у подршку рађању и вишедетним породицама, оне су потрошене на параду онога што стручњаци називају „политичким хомосексуализмом“.

 Парада поноса“, на којој су ношене слике које вређају патријарха Иринеја и митрополита Амфилохија, одржана је, сасвим симболично, 2014, када обележавамо стогодишњицу херојства српских витезова чији систем вредности је породицу и рађање имао на првом месту.Данас нам се, после параде, нуди ЛГБТ прича у уџбеницима („Бајка о принцу и принцу“, као у „напредним“ земљама ), редефинисање брака и захтев да хомосексуалци усвајају децу (о томе у књизи Слободана Антонића „Моћ и сексуалност/Социологија геј покрета“). Иде се и даље. У „напредној“ Немачкој тзв. етички комитет је од Владе већ тражио одобрење инцеста.Бранећи став патријарха Иринеја, бранио сам здрав разум и будућност породичне Србије“.

Ово што следи је нека врста пост скриптума.

Наиме, Божје допуштење да содомити имају оволико простора у целом свету под влашћу банкократских вампира дато је, између осталог, и зато што се у помесним Православим Цркавма у многим случајевима гази  ОСНОВНИ ЗАКОН Једне, Свете, Саборне и Апостолске Цркве – а то је закон који забрањује молитвено општење с јеретицима, закон за који Свети Јустин Ћелијски каже да је јасан и за савест комарца, ЗАКОН ПРОТИВ ЕКУМЕНИЗМА. Текст који ће читалац имати пред собом говори о ЕКУМЕНИЗМУ КАО МИСТИЧКОМ БЛУДУ; ИЗ ТОГА ТЕКСТА, БИЋЕ ЈАСНО О ЧЕМУ ЈЕ РЕЧ. (Иначе, текст је настао и објављен априла 2010. године)

ЕКУМЕНИЗАМ КАО МИСТИЧКИ БЛУД

http://borbazaveru.info/content/view/2211/

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 10 октобар 2014 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.