header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Путин: У Украјини људе истерују из храмова, али правобраниоци ћуте Штампај Е-пошта
среда, 15 октобар 2014

 Шеф државе је истакао да се у Украјини данас званично слави празник у част УПА – «националистичке и профашистичке организције», - који је праћен позивима за обрачунавање с представницима Руске Православне Цркве.

Владимир Путин је изјавио да притом патријарх и даље чини све како би престали братоубилачки сукоби, преноси RT.

„Главна трагедија је отуђење украјинског и руског народа. То је највећа трагедија. И, наравно, поред свих проблема које данас имамо, треба да тражимо путеве за превладавање овог стања. Безусловно, то треба да чинимо заједно с украјинским властима,“ – изјавио је Владимир Путин на седници Савета за људска права.

Председник је такође изразио негодовање због тога што правобраниоци у Украјини не обраћају пажњу на ситуацију у којој Украјинска Православна Црква Московског патријархата трпи угњетавање.

«Сад – данас, јуче – гледам на медијима како се у Украјини практично званично слави празник поводом УНО-УПА, ове националистичке и профашистичке организације. И то је праћено позивима за обрачунавање с представницима Руске Православне Цркве Московског патријархата,» - истакао је Путин.

Председник је истакао да се то дешава «и поред тога што патријарх чини све како би се прекинули братоубилачки сукоби».

«Представници Цркве заиста много чине, а трпе нападе, 18 храмова је већ одузето, - рекао је шеф државе. – Где су правобраниоци за људска права на обављање верских култова и права на вероисповест? Једноставно, у овој области је потпуни мук, уопште се ништа не чује, као да се то не дешава.»

Уједно, по речима Владимира Путина, «људе тамо истерују, улазе у храмове, понижавају их и одузимају им својину,» цитира издање речи председника.

Са руског Марина Тодић

http://www.pravoslavie.ru/srpska/74342.htm

Последњи пут ажурирано ( среда, 15 октобар 2014 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.