header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Архиепископ РПЗЦ Марко: Наш народ су убијали у Србији, убијају га и у Украјини Штампај Е-пошта
понедељак, 27 октобар 2014

 Архиепископ берлинско-немачки и великобритански Руске Православне Заграничне Цркве Марко (Арндт) у својој празничној проповеди, на Покров Пресвете Богородице, 14. октобра, у Покровском храму, чији је старешина, рекао је да се „Европа одрекла хришћанства“, а да „у Украјини убијају наш народ“. 

„Драга браћо и сестре, дошло је време да се пробудимо. Да, живели смо спокојно, тихо и мирно многе године и деценије. Али, сада је наступило време када убијају наш народ. Убијали су га у Србији, на Косову, убијају га у Украјини. Убијаће га и у Грчкој, где ће се, да не да Бог, вратити ти фанатици-муслимани. Јер, Европа је отворена за све то. Европа се одрекла хришћанства. Европа је изгубила идентитет, људски идентитет, и привезала за страсти и пороке“, рекао је архиепископ Марко.

Руски архиепископ је посебној критици подвргао немачке школе, зато што оне „уче стварима које су за нас неприхватљиве“. Такође је критиковао и градоначелника Берлина, који је, по мишљењу архиепископа, „јавни преступник закона“. Градоначелник Берлина је, иначе, отворено признао да је содомит. Публикација на епархијском сајту привукла је пажњу немачких „бораца за људска права“. Читаоци "Berliner Osteuropa-Experten" назвали су проповед архијереја РПЦЗ МП  „говором мржње“.

 По материјалу са „Портал-кредо“

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 27 октобар 2014 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.