header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Патријаршијски екуменисти, престаните са кувањем православног српског народа као обичне жабе! Штампај Е-пошта
петак, 31 октобар 2014

 У Православљу, новинама Српске Патријаршије, Број 1142, од 15. октобра 2014. у рубрици Духовност, страна 28 и 29 објављен је текст са наднасловом: Сведочанство приноса; наслов: Оскар Ромеро, аутора др Растка Јовића. Текст је, просто речено, безобзирна и безобразна увреда интелигенције просечног верника Српска православне цркве. У њему се „мирне душе“ говори о римокатоличком, јеретичком бискупу Сан Салвадора, као „предстојатељу евхаристијског сабрања“ који је „узносио Дарове на Литургији, узносио свет Богу кроз дарове хлеба и вина“.

Аутор, који носи титулу доктора, текст закључује овако: „Док је приносио свет Богу на Литургији, бискуп Ромеро је убијен. Или друкчије говорећи, док је приносио себе и свет, Литургија и стварност су постали једно – принос је био истински његов живот. Литургија није остала само један ритуал, него аутентично сведочанство за све присутне – сведочанство приноса. Евхаристија је постала догађај историје, икона једног другог света у историјском свету неправде. Литургија је тиме себе открила као догађај заједнице, а не индивидуе. Сада је Евхаристија потекла за живот заједнице, а не само за појединце сабране у храму и њихово лично 'усавршавање'. Христос је ушао у Храм да би затим отишао у свет. Бискуп Ромеро је 'прелио' Евхаристију изван олтарског стола, изван зидова храма и улио је у живот света, ослобађајући Литургију стега култа, а хришћане спасавајући од греха саможивости и малограђанштине.“ http://www.pravoslavlje.spc.rs/broj/1142/rubrika/duhovnost


Сасвим озбиљна питања православних верника су:

1 - Да ли ће члан Св. Арх. Синода задужен за надзор над радом Информативно-издавачке установе Св. Арх. Синода СПЦ Митрополит црногорско-приморски др Амфилохије реаговати на овакве неправославне изјаве и ставове у Православљу?

2 – Да ли ће Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј, с чијим благословом Православље издаје Информативно-издавачка установа Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве реаговати на овај и на сличне текстове који се објављују у њему?

3 – Да ли ће главни и одговорни уредник презвитер др Александар Ђаковац сностити икакве последице због објављивања и збуњивања православних верника и верне деце Српске православне цркве оваквим ставовима и текстовима?

4 - Да ли ће Информативно-издавачка установа Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве реаговати на овај и на сличне текстове који се објављују у Православљу?

Поштено би било да то саопште.

У супротном, знамо ко је лично одговоран за збуњивање и слуђивање православних верника Српске православне цркве.

Апостол Павле каже: "Дечице моја, коју опет с муком рађам, док се Христос не уобличи у вама" (Гал. 4, 19). "Дан и ноћ не престајах учећи са сузама свакога од вас" (ДА 20, 31).

Свети Сава нам поручује: „Браћо и пријатељи, оци и чеда богозванога, приклоните богољубива срца ваша да чујете божанске догмате. И чувши ове свете речи ставите их, браћо, у срца ваша и у савести душа ваших и пред очи ума вашег, и разумите их... браћо и чеда, ово прво молим да, положивши сву наду своју на Бога, држимо се пре свега праве вере његове. Јер, као што рече Апостол, 'темеља другога нико не може поставити осим онога којега постави' Дух Свети преко Светих Апостола и богоносних Отаца, а то је -- права вера која је на светих седам васељенских сабора потврђена и проповедана... Следујући њима, и ми тако верујемо и тако исповедамо, а све јеретике и сваку јерес њихову проклињемо... Јер многу јерес у разна времена и раздобља ђаво измисли, и многи кукољ зловерја кроз слуге његове јересеначелнике посеја у васељени ради кварења и смућивања праве вере, које ми проклињемо, и с њима оне који измислише зле догмате, и гнушамо се сваке нечастиве јереси... И нека буду речи ове, које вам ја данас заповедам, написане на срцима вашим и у душама вашим, да се бојите Господа Бога Сведржитеља, Њему јединоме да служите са страхом и трепетом и Њему јединоме узносите част и славу, Њему јединоме приљубљујте се, и Именом Његовим не куните се, него нека је ваша реч по Апостолу: да да, и не не. Да 'држите заповести Његове, и да извршујете пред очима Његовим све речи које вам заповедих', 'да буде добро вама и синовима вашим после вас, и живи будете довека, ако чините добро и угодно пред Господом Богом вашим', Коме нека је слава и беспочетност у бесконачне векове, амин.“

А данас? На шта личе текстови оваквих доктора? На шта благослов Патријарха? На шта одговорност за верну децу Божију? На шта личи надзор епископа? Шта они надгледају: прилив прихода и црквених такси у централну касу, изградњу нових објеката и храмова, свечано учествовање на равној нози са јеретицима и секташима на разним конференцијама? Или би можда требали да надзиру чистоту и снагу вере у народу?

У Српској православној цркви данас не постоји адреса на коју би се неко могао обратити да добије било какав, а још мање смислен, одговоран и употребљив одговор. Они, које би требало да интересује хришћански и духовни поредак, интересују се за компанијску и бирократску потчињеност. Од Цркве – стуба и тврђаве Истине, они праве дипломатску радионицу и бирократски апарат. Радују се „изградњи грађанског друштва кроз међурелигијски дијалог“ учествујући амбициозно у „Интерактивним радионицама Одбора за међурелигијску сарадњу“ (http://www.spc.rs/eng/node/29985)

О, ви који тако мислите и радите, јадни оци и братијо, дозовите се памети! Не блатите и не срамите себе и нас!

Молимо вас! Још мало има времена, искористите га на добро, а не на земаљско блато и духовни мрак. Не заводите православни народ и не збуњујте и ово мало верних. Радије их осветлите истином и осветите чистотом вере праве и Православне свете Христове. Молимо вас! Од онога нећете имати користи ни сада ни у будуће, а од овога хоћете и овде и тамо, у Царству Бога нашег - Коме нека је слава у векове векова, амин!

+ + +

НОЋ ВЕШТИЦА

Пашће мрак на све нас.

Неке продавнице су пуне прибора за вештице. Деца еуфорично у потрази за што бољим вештичјим костимима.

У приватним вртићима у Београду и широм Србије све више постаје нормално да се за ноћ вештица организује такав маскенбал за децу.

О томе се говори и на курсевима енглеског језика за децу - ваљда мисле да је то саставни део англосаксонске културе, па је то у скоро сваком уџбенику за учење енглеског језика.

Деца се уче „вештичјем занату“ а наша Црква ћути као заливена.

Докле?

Драгослав Пантовић,

Београд

 

Осврт „Борбе за веру“:

Поводом текста нашег посетиоца из Београда, користимо ову прилику да упозоримо наше цењене посетиоце да је званично гласило Патријаршије у Београду „Православље“ већ одавно у служби пропаганде екуменизма и новотарства, због чега се куповањем овог листа не само  шири духовни отров, већ и директно финансира папистички пројекат покатоличавања српског православног народа.

Последњи пут ажурирано ( петак, 31 октобар 2014 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.