header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Џо Бајден посетио вођу „православних“ екумениста
Џо Бајден посетио вођу „православних“ екумениста Штампај Е-пошта
уторак, 25 новембар 2014

 Одмах по завршетку своје посете Украјини, потпредседник САД Џо Бајден се упутио на Фанар, предграђе Истанбула,  где се, у седишту Костантинопољске Патријаршије, сусрео с вођом „православних“ екумениста патријархом Вартоломејом, који се сматра за једну од вашингтонских креатура.

У току двочасовног сусрета, Бајден и Вартоломеј су, између осталог, разговарали и на тему положаја православних хришћана у Турској, у оквиру које је било речи о отварању православне богословије на Халки. По сведочењу извора блиских учесницима разговора, преговарано је и о Украјинској Православној Цркви, која је предмет претензија Константинопољске Патријаршије. Резултати тих преговора, наравно, нису саопштени.

Џо Бајден и Петар Порошенко, 21. новембар 2014. године

 Сусрет је протекао у срдачној атмосфери. Бајден је о Патријарху новинарима рекао: „Тај човек испуњава оно што обећа“. Иначе, Џо Бајден, који се сусрео с Вартоломејом 2011. године, већ је изражавао своје високо мишљење о њему. Патријарх Вартоломеј га, како је рекао, „подсећа на Нелсона Менделу“...

Џо Бајден и патријарх Вартоломеј, 23.новембар 2014.

Пре одласка из Патријаршије, Бајден је, уз пратњу самог Вартоломеја, обишао храм Светог Георгија и запалио свећу.

Плаката за посету папе Фрање Фанару

У овом храму, у наредну суботу, биће одржана екуменистичка молитва самоумишљеног источног папе, константинопољског патријарха Вартоломеја, и римског папе Фрање.

По материјалу са "Антимодерзм.ру"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 25 новембар 2014 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 42 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.