header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Ексклузивно на „Борби за веру“: Позив на ограђивање од латиноумног патријарха цариградског! Штампај Е-пошта
понедељак, 01 децембар 2014
       Сабрање православног клира и монаштва у Солуну се 19. новембра ове године обратило православној пуноти указујући на јеретичку еклисиологију патријарха цариградског, латиноумног Вартоломеја.

Обраћање се бави неколиким темама, какве су еклисиологија „подељене Цркве“, порицање Символа вере, недељивост Цркве као последица недељивост Христове личности. Документ се дотиче и одсецањем јеретика од Цркве од кога Црква нема нимало губитка, чињеницом да бискупи нису свештена лица јер су изгубили прејемство потонућем у јерес, али и позива вернике да се ограде од латиномислећег цариградског патријарха по угледу на Светогорце који су прекинули да помињу патријарха Атинагору после његове издаје везане за „скидање анатеме“ с папе Павла Шестог и следбеника папизма.

Овај документ је до сада потписало на хиљаде правоверних, међу којима се истичу митрополити Грчке Цркве – Андреј Дринупољски, Серафим Пирејски, Серафим Китирски, Павле Глифадски, Козма Етолски и Акарнанијски, Јеремија Гортински, архимандрит Атанасије (Анастасиу), бивши игуман метеорски, архимандрит Сарантис (Саранду), старешина манастира Богородичиног Успења у Марусију на Атици, архимандрит Григорије (Хаџиниколау), игуман манастира Свете Тројице у Волосу, старац Евстратије из Велике Лавре, као и чувени почасни професори Универзитета у Атини и Солуну, доктори богословља Георгије Металинос и Теодор Зисис.

Замолили смо нашег уваженог сарадника, мр Владимира Димитријевића, да преведе овај важан документ на српски, и он је обећао да ће то учинити чим узмогне.

 Документ за потписивање се налази ОВДЕ:, а адреса на коју треба слати потписан документ налази се на крају првог пасуса овог документа.

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 01 децембар 2014 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.