header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Игор Пшењичников: Зли дуси пред вратима Русије Штампај Е-пошта
недеља, 21 децембар 2014

 Зар нико још увек не види зашто Запад толико мрзи Русију? Зар то још није јасно? Зато што смо православци. Зато што ми верујемо у Бога, у Њега се уздамо и верујемо му. Ми још увек следимо Бога, иако је сав остали свет заборавио Бога, иако наши непријатељи - унутрашњи спољни - желе да нас одвоје од Бога. Зашто је НАТО без икакве дозволе УН бомбардовао Србију? Зато што је Србија православна. Зашто је цео Запад одмах признао независност Косова? Зато што су се Албанци борили против православних Срба.

+ + +

 

Треба чинити оно што сматрамо да је потребно - спасити нама блиску Украјину од власти таме и лажи. Не треба гледати на Запад. Ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци. Нећемо им бити добри чак ни ако им дамо целу нашу земљу, а себе претворимо у њихове робове. Нас би одавно уништили, засули би нас ракетама и бомбама, кад би тамо, на Западу, веровали да за то као одговор не би добили по зубима.

Ја бих предложио руководству Русије да не разговара с руководством САД и земљама ЕУ. Да не разговара, да их не убеђује, не наговара, и не тражи њихово разумевање.

С њихове стране никад неће бити разумевања, нити пријатељства. Њих само треба обавештавати о корацима које предузимамо. И то из учтивости. И с надом на то да међу лидерима Западног света још увек постоји неко коме се ум није до краја помрачио и ко је способан да прихвати реалност која га окружује релативно објективно. А још због тога што на Западу, на срећу, има још много обичних људи који су способни да разликују црно од белог.

Зато Русија не треба да губи време. Треба чинити оно што сматрамо да је потребно - спасити нама блиску Украјину од власти таме и лажи. Не треба гледати на Запад. Ми за њих никада нећемо бити добри. Чак и ако им дамо целу нашу земљу, а себе претворимо у њихове робове.

Зашто се с њима не може разговарати? Постоји много разлога, али сви произлазе из једног, основног  - са злим дусима се, као што је познато, не да не сме да се договара. С њима се чак не сме ни разговарати. Превариће те у сваком случају. И довести до пропасти. Сетимо се обећања Запада Горбачову да неће ширити НАТО на Исток и примати у НАТО источноевропске земље - Пољску, Бугарску, Мађарску, Румунију. Где су данас границе НАТО? На границама Русије. А шта су САД и њихови савезници учинили с Либијом, Ираком, Авганистаном? Шта раде са Сиријом?

Они се понашају цинично и дрско. Крв невиних људи убијених по вољи САД и Западне Европе тражи Божију правду.


Страшно је и помислити каква судбина чека те тренутне „господаре света" у вечном животу. Мада, они о томе не мисле. Њихов бог је новац. Њихов бог је власт над светом. Американци и они који су с њима наслађују се својом некажњивошћу. Њихова бескрајна охолост потпуно их је лишила разума.

Зар ће здравомислећи човек водити дијалог с безумником и рачунати на његову адекватну реакцију? Наравно да неће. Па, зашто ми, онда, рачунамо на дијалог са Западом?

У то да се Западни свет данас удаљио од Бога - не треба убеђивати никога. Ко одлази у Западну Европу, види то. Хришћанске цркве су, најблаже речено, пусте, тамо нема оних који се моле. Али, у многим земљама Европе отишло се још даље. Хришћанске цркве су претворене у ресторане или мјузик-холове. Идите у Копенхаген, Женеву, Скандинавију, уопште у Европу и - уверите се сами.

Многи се питају: зашто се амерички лидери и многи њихови европски вазали понашају као психички болесни људи? Само болесном човеку може да падне на памет да бомбардује Сирију (сетите се шта је недавно планирао Барак Обама). Само психички болесном човеку, који је потпуно лишен здравог разума и природног осећаја за самоодржање и продужење врсте, може да падне на памет мисао да озакони истополне бракове и пропагира их на све могуће начине (погледајте шта се ради у практично свим земљама Старог Света, да не говорим о Холандији и скандинавским земљама, где се тешко може наћи човек који је остао имун на хомосексуалну заразу).

Да, са световне тачке гледишта, ти људи нису психички здрави. Али, ако се погледају с духовног аспекта - а управо с те тачке гледишта и треба на све гледати, ако тежиш да схватиш суштину онога што се догађа - постаће јасно да су у њих заиста ушли зли дуси. Њима управљају зли дуси. Цео Запад је већ толико под влашћу духова злобе, да је тешко очекивати од лидера тог света нешто разумно.

Ми гледамо вести на телевизији из Америке и Европе. Видимо добро обучене џентлмене који цинично причају лажи и бесмислице, леди и фрау које се осмехују и причају то исто. Видимо људе који су присвојили право да решавају судбину човечанства и цинично одлучују о туђим животима. Ми се чудимо зашто ти џентлмени, леди и фрау не виде оно што је очигледно и не успротиве му се, зашто су присвојили право да суде и одлучују, управљају судбином света, а нама, Русима, поричу елементарно право да свету изнесемо истину и бранимо се у условима те тоталне лажи?

Зар нико још увек не види зашто Запад толико мрзи Русију? Зар то још није јасно? Зато што смо православци. Зато што ми верујемо у Бога, у Њега се уздамо и верујемо му. Ми још увек следимо Бога, иако је сав остали свет заборавио Бога, иако наши непријатељи - унутрашњи спољни - желе да нас одвоје од Бога.

Зашто је НАТО без икакве дозволе УН бомбардовао Србију? Зато што је Србија православна. Зашто је цео Запад одмах признао независност Косова? Зато што су се Албанци борили против православних Срба.

Нико на Западу није хтео да истражи зверства вође косовских терориста и актуелног косовског лидера Хашима Тачија, који је непосредно умешан у трговину дрогом и органима заробљених Срба, иако су сви докази, што се каже, на дохват руке.

Зашто су САД и Западна Европа одмах прогласиле за легитимну власт у Кијеву која је то постала оружаним противуставним превратом? Зашто нико на Западу не жели да слуша да је снајперисте, који су на улицама Кијева убијали како полицајце, тако и своје демонстранте, ангажовала та иста десна опозиција ради погоршања конфликта? Зато што ти узурпатори желе да одвоје православну Украјину од православне Русије и нанесу нам штету која и боли.

Русију не слушају и чују на Западу. И никад неће чути. То и не треба очекивати. То се никада неће десити. Запад једноставно хоће да уништи Русију. Зашто? Већ је речено зашто. Зато што смо православци. Зато што се дух злобе бори с Богом и онима који су одани Богу. То никада неће престати.

Зато не треба очекивати да ће се Запад икада уразумити. Нас би одавно уништили, засули би нас ракетама и бомбама, кад би тамо, на Западу, веровали да за то као одговор не би добили по зубима. Чим Русија постане неспособна да одговори на агресију, напашће нас и избомбардовати без икаквог повода!

Да би бомбардовао Србију, Либију, Сирију итд. - Запад је покушавао да измисли повод, али само зато што постоји Русија, која се супротставља Западу. Нас ће, ако ми сами то допустимо, бомбардовати без икаквог повода.

Ако нестане Русија, доћи ће крај целом свету. У Србији кажу: Србија има само два заштитника - Русију на земљи и Бога на небу. Наша православна браћа у Бугарској, Грчкој итд. кажу то исто. Зато Русија мора бити јака. Како у војном смислу, тако и у моралном.

Не смемо да поклекнемо пред уценама и претњама Запада. Они нас неће дирати. Они се нас плаше. Зато што смо још увек јаки. Русија је спас света од царства лажи и таме које желе да успоставе на Земљи САД и њихови европски савезници. А тачније речено, царство лажи и таме које желе да успоставе зли дуси.

Понављам, са Западним светом не треба разговарати. Треба стварати нашу историју. Онако како је ми видимо! Иначе ће уместо нас на нашој земљи стварати своју историју натрули Американци и Европљани. И за нас у њој неће бити места. Русија данас полаже испит из права да постоји. Ако га данас не положимо - неће бити поправног.

Да, ми узимамо Крим - зато што је он руски. Да, треба вратити Украјину - јер је то наша земља. Украјина - зато што је на крају Русије.

Не постоји таква земља - Украјина. Постоји наша земља с нашим људима који живе у њој и коју Русију сматрају својом родном земљом, својом Мајком, који су спремни да умру за њу, онако како је спреман да умре за Русију било ко од нас који живимо у Москви, Тамбову, Ростову, Хабаровску...Уосталом, Лавов и западни део онога што се зове државом Украјина вреди дати - или Пољској, или Мађарској, или Аустрији. Ако остану сами, плашим се да ће умрети од глади.

За њих Русија није Мајка. Зато их треба пустити да иду куда желе. С миром. Не треба их дирати и светити им се за оно што су учинили с Кијевом.

Они теже да уђу у ЕУ. У реду, треба им пружити могућност да купе карту за тај „Титаник".

Игор Пшењичников, Саветник директора Руског Института за стратешка истраживања

Фото: "Цеопом-истина"

Извор: „Таблоид“

Последњи пут ажурирано ( недеља, 21 децембар 2014 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 39 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.