header image
НАСЛОВНА СТРАНА
В. Димитријевић: Одговор читатељки „Борбе за веру“ поводом њеног писма о Мирољубу Петровићу Штампај Е-пошта
среда, 31 децембар 2014

Хитно одговарам на писмо читатељке „Борбе за веру“.

У доба кад сам сарађивао са Мирољубом Петровићем, он није био агресиван према православној вери. Напротив! Пошто је то било још почетком 21. века, кад сам био вероучитељ при храму Светог Вазнесења Господњег у Чачку, повремено сам га доводио да држи предавања о хришћанском креационизму и лажима и заблудама еволуционизма.

Бивао је код мене кући, и, приликом ручка или вечере, увек би се прекрстио. Такође, крстио се пред православним иконама пред почетак предавања у парохијском дому. Текст у коме му захваљујем због негдашње сарадње настао је 10. маја 2012, и кратко стајао на насловној страни „Борбе за веру“ јер је Мирољуб Петровић тих дана био ухапшен због својих ставова о Хашком суду и наводној претњи безбедности Холандије. Дакле, све што је некад било, у тексту сам истакао; али, из текста се јасно видело да сам људе упозорио на опрез због његовог НЕПРАВОСЛАВНОГ УЧЕЊА, које, шест-седам година пре тога није било уочљиво. Јер, Петровић је ишао по многим храмовима и држао предавања, а сарађивао је и са неким црквеним медијима. Његови преци јесу били славни Кучи; но, они су били православни, а не протестанти, па Петровић њима може да се дичи само биолошки, али не и духовно.

Сада, када се појавила потреба (две године касније, дакле, и после појаве једне вишеструко штетне књижице, зване „Православље за почетнике“) опет сам објавио текст о Петровићу. Још раније, молио сам читаоце да ми опросте ако сам кога од њих навео на погрешан траг комуникацијом с Петровићем (понављам, из доба кад он није протурао своје протестантске ставове). Чиним то и сада: опростите, и помените. И запамтите: МИРОЉУБ ПЕТРОВИЋ НИЈЕ ПРАВОСЛАВНЕ ВЕРЕ, НЕГО ПРОТЕСТАНТ.

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 01 јануар 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 35 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.